Macovei, susţinere indirectă pentru Klaus Iohannis prin reţeaua externă de intoxicări în presă

Proaspăt ieșită din cursa prezidențială, Monica Macovei s-a reorientat pentru a-i oferi sprijinul candidatului Klaus Iohannis. Susținerea nu este însă făcută publică, în contextul în care este deja știut că fostul candidat independent a avut mereu un discurs radical împotriva politicienilor cu probleme în justiție. Macovei îl sprijină pe Iohannis prin reţeaua de presă externă folosită şi la referendumul din 2012.

RomaniaTV.net
04 nov. 2014, 16:59
Macovei, susţinere indirectă pentru Klaus Iohannis prin reţeaua externă de intoxicări în presă

În condițiile în care asupra prezidențiabilului ACL planează în continuare suspiciunea de incompatibilitate, Macovei recurge astfel la vechiurile tertipuri din 2012, lansând intoxicări prin rețeaua ei externă. Astăzi, un blog The Economist afirma că, dacă Victor Ponta va câștiga alegerile, politica externă a României va fi îndreptată către Rusia și China. Chiar dacă titlul a șocat, ulterior s-a constatat că informația fusese preluată după cotidianul online „EU Observer”, ziarul de casă al Monicăi Macovei. În 2012, europarlamentarul aflat la aceea vreme în PDL, folosea „EU Observer” pentru a putea dezinforma cancelariile europene privind așa-zisa lovitura de stat care avea loc în România.

Acum, Macovei revine la vechile obiceiuri, întinzându-i o mână de ajutor lui Iohannis prin articolele negative lansate în presa europeană la adresa contracandidatului său, Victor Ponta. Confruntat cu acuzațiile de incompatibilitate, Iohannis nu se poate bucura de sprijinul public al Monicăi Macovei, în condițiile în care aceasta, referindu-se la primarii incompatibili, declara anul trecut că nu ar trebui să scape de mâna justiției și că ar trebui pedespiți cu cinci ani de închisoare.