Macovei: Tudorel Toader a trădat justiţia şi s-a înrolat definitiv în armata PSD&ALDE de distrugere a justiţiei şi a ţării

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că ministrul Tudorel Toader "a trădat justiţia şi s-a înrolat definitiv în armata PSD&ALDE de distrugere a justiţiei şi a ţării". "Cele două fronturi pe care Toader duce războiul politic împotriva justiţiei independente au fost redeschise astăzi", spune Macovei, referindu-se la anunţul ministrului Justiţiei că îi cere, din nou, preşedintelui Iohannis revocarea procurorului Augustin Lazăr şi numirea la DNA a Adinei Florea şi la "atacul deschis la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", scrie news.ro.

RomaniaTV.net
27 dec. 2018, 17:26
Macovei: Tudorel Toader a trădat justiţia şi s-a înrolat definitiv în armata PSD&ALDE de distrugere a justiţiei şi a ţării

„Toader a trădat justiţia şi s-a înrolat definitiv în armata PSD&ALDE de distrugere a justiţiei şi a ţării. Cele două fronturi pe care Toader duce războiul politic împotriva justiţiei independente au fost redeschise astăzi (1) prin anunţul că cere, din nou, preşedintelui Iohannis revocarea procurorului Augustin Lazăr şi numirea la DNA a Adinei Florea, cea care a declarat public că nu a fost niciodată procuror independent, şi (2) prin atacul deschis la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, afirmă Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei.

Potrivit acesteia, procurorul general, procurorul şef al DNA şi preşedinta ICCJ „au apărat şi apără justiţia, pe judecătorii şi procurorii independenţi şi curajoşi şi de aceea Toader îi ţinteşte”. 

„Nu au trecut nici două luni de când Comisia Europeană, prin raportul MCV, a cerut guvernului PSD&ALDE să anuleze modificările la legile justiţiei şi Codurile penale şi să înceapă o nouă procedură de numire a unui procuror-şef al DNA, care să continue efectuarea de anchete profesioniste, independente şi imparţiale. Toader nu a îndeplinit niciuna din solicitările Comisiei Europene, ci dimpotrivă, face totul invers! Aşa se slăbeşte şi distruge o ţară, aşa grupul infracţional organizat aflat la putere face din România o ţară tot mai mică, irelevantă, la marginea Europei”, susţine Monica Macovei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a trimis joi la Cotroceni cererea de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr, precum şi propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA, pe care preşedintele Klaus Iohannis a respins-o.

Tot joi, Tudorel Toader a declarat că preşedintele ICCJ, Cristina Tarcea, este aceea care trebuie să dea explicaţiile despre „consecinţele bulversării sistemului judiciar” şi că doar CSM poate stabili dacă au fost abateri. Ministrul a precizat că astăzi va cere de la Administraţia Naţională a Penintenciarelor o situaţie referitoare la câţi deţinuţi au fost provizoriu eliberaţi ca urmare a suspendării executării pedepsei.