Macron n-a mai vorbit cu Putin după masacrul de la Bucha. „Războiul a luat o altă întorsătură”

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat la postul de televiziune France 5 că dialogul său cu președintele rus Vladimir Putin a încetat după ce au fost descoperite crime în masă în Ucraina.

19 apr. 2022, 09:36
Macron n-a mai vorbit cu Putin după masacrul de la Bucha. „Războiul a luat o altă întorsătură”

„După masacrele pe care le-am descoperit în Bucha și în alte orașe, războiul a luat o altă întorsătură, așa că de atunci nu am mai vorbit direct cu el, dar nu exclud să o fac pe viitor”, a declarat Emmanuel Macron pentru France 5. Întrebat de ce nu a urmat exemplul altor lideri europeni care a călătorit în capitala Ucrainei, Macron a răspuns că nu este nevoie de o demonstrație de sprijin, în sine, după invazia Rusiei din 24 februarie a Ucrainei.

Mă voi întoarce la Kiev, dar mă voi duce acolo pentru a duce cu mine ceva util… pentru că este evident că nu trebuie să călătoresc special acolo pentru a-mi arăta acest sprijin”, a spus Macron, adăugând că a vorbit de aproximativ 40 de ori de la începutul războiului cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citeşte şi Un general american, fostul comandant al Armatei SUA în Europa, face praf tactica lui Putin: „Nici măcar nu mai poate construi tancuri noi”

Dacă merg la Kiev, va fi pentru a face diferența”, a mai spus preşedintele Franţei, citat de Reuters.

Citeşte şi Mama unui marinar de pe nava amiral Moscova, scufundată de armata ucraineană, povesteşte ce i-a spus fiul său: „M-a sunat şi plângea din cauza a ceea ce a văzut. A fost terifiant”