Madagascar, prima ”foamete a schimbărilor climatice”. Oamenii mănâncă lăcuste și cactus

Madagascar este la un pas de a experimenta prima ”foamete a schimbărilor climatice” din lume, potrivit Organizației Națiunilor Unite. Zeci de mii de oameni sunt disperaţi că nu mai au ce să mănânce şi au ajuns să consume lăcuste şi cactus.

25 aug. 2021, 22:01
Madagascar, prima ”foamete a schimbărilor climatice”. Oamenii mănâncă lăcuste și cactus
Madagascar, prima ”foamete a schimbărilor climatice”

Madagascar

, prima ”foamete a schimbărilor climatice”. Seceta, cea mai gravă din ultimele patru decenii, a devastat comunitățile agricole izolate din sudul țării, iar familiile sunt nevoite să sape în căutarea insectelor pentru a supraviețui, scrie BBC.

Madagascar, prima ”foamete a schimbărilor climatice”

ONU estimează că 30.000 de oameni se confruntă în prezent cu cel mai înalt nivel recunoscut la nivel internațional de insecuritate alimentară – nivelul cinci – și există îngrijorări cu privire la faptul că numărul afectat ar putea crește brusc pe măsură ce Madagascarul intră în ”sezonul slab”,  înainte de recoltare.

Acestea sunt condiții asemănătoare foametei și sunt provocate de climă, nu de conflicte. Acest lucru este fără precedent. Acești oameni nu au făcut nimic pentru a contribui la schimbările climatice. Nu ard combustibili fosili… și totuși suportă greul schimbărilor climatice.”, a declarat Shelley Thakral, de la Programul Mondial pentru Alimentație al ONU.

Citeşte şi: STUDIU 11 persoane mor din cauza foametei, în fiecare minut, în lume. Numărul celor care mor de foame, mult mai mare decât cel al persoanelor decedate de pe urma COVID

În satul îndepărtat Fandiova, din districtul Amboasary, oamenii au fost văzuți mâncând lăcuste, din lipsă de alte alimente.

Curăț insectele cât pot de bine, dar aproape nu există apă. Copiii mei și cu mine mâncăm asta în fiecare zi de acum opt luni, pentru că nu avem altceva de mâncat și nici ploaie care să ne permită să recoltăm ceea ce am semănat”, a spus Tamaria, o mamă a patru copii.

Astăzi nu avem absolut nimic de mâncat în afară de frunze de cactus. Ce pot sa spun? Viața noastră este despre căutarea de frunze de cactus, din nou și din nou, pentru a supraviețui”, a spus Bole, o mamă a trei copii, care a povestit că soțul ei a murit recent de foame, la fel ca și un vecin.


loading...