Prima ţară din lume care se confruntă cu foametea. Oamenii mănâncă insecte şi noroi

Madagascar este prima ţară din lume care se confruntă cu foametea. Oamenii au ajuns să mănânce insecte, frunze de cactus şi noroi. mănâncă insecte şi noroi.

26 iun. 2021, 14:56
Prima ţară din lume care se confruntă cu foametea. Oamenii mănâncă insecte şi noroi
Prima ţară din lume care se confruntă cu foametea. Oamenii mănâncă insecte şi noroi

Prima ţară din lumea care se confruntă cu foametea este Madagascar. Din cauza secetei, oamenii au ajuns să nu mai aibă ce mânca. Aceştia se hrănesc acum cu insecte, frunze de cactus sau chiar noroi.

Prima ţară din lume care se confruntă cu foametea

Potrivit ONU, foametea din Madagascar a fost provocată de schimbările climatice.

“Aceşti oameni nu au contribuit cu nimic la schimbările climatice, însă ei poartă întreaga povară în prezent”, a spus directorul regional al Programului Alimentar Mondial (PAM) pentru sudul Africii, Lola Castro.

Situaţia actuală din Madagascar l-a făcut pe directorul Programului Alimentar Mondial (PAM), David Beasley, să spună că “ceea ce se întâmplă în această ţară seamănă cu ceea ce vedeţi într-un film horror”.

Citeşte şi Radu Mazăre ar putea fi trimis înapoi în Madagascar! Autorităţile din insulă susţin că extrădarea ar fi putut fi ilegală

Directorul regional al Programului Alimentar Mondial (PAM) pentru sudul Africii, Lola Castro, a evocat “o situaţie foarte dramatică”, într-un interviu video acordat pentru jurnaliştii din New York.

“Ce este mai rău abia urmează. Sunt oameni care se află la limita foametei şi acest lucru se întâmplă fără să existe un conflict armat. Doar din cauza schimbărilor climatice, care, prin cele mai grave efecte ale lor, îi afectează foarte mult. O acţiune rapidă a comunităţii internaţionale este mai mult decât necesară”, a spus Lola Castro.

Peste un milion de oameni ar putea fi afectaţi de foamete, a avertizat ONU în urmă cu o lună.

Madagascar, o insulă din Oceanul Indian, reprezintă un teritoriu în care accesul este dificil – atât pentru ajutoarele umanitare, cât şi pentru reprezentanţii presei – din cauza pandemiei de COVID-19 şi a restricţiilor antiepidemice. Agenţiile umanitare întâmpină dificultăţi în a sensibiliza opinia publică în privinţa acestei tragedii, în contextul absenţei fondurilor necesare pentru aducerea în zonă a unor ajutoare suficiente, potrivit evz. 

Citeşte şi Elena Udrea, dezvăluiri uluitoare despre drama din Costa Rica. „Nu mai aveam lapte praf să hrănesc copilul. S-au făcut nişte abuzuri uriaşe”