Mădălin Voicu, secretar de stat în Ministerul Culturii

Fostul deputat PSD Mădălin-Ştefan Voicu a fost desemnat, vineri, secretar de stat în Ministerul Culturii.

07 ian. 2022, 14:53
Mădălin Voicu, secretar de stat în Ministerul Culturii

Mădălin Voicu a fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii de către prim-ministrul Nicolae Ciucă, iar decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Mădălin Voicu, deputat în perioada 1996 – 2020, a mai deţinut această funcţie în Guvernul condus de Viorica Dăncilă şi a fost revocat în noiembrie 2019.

De la ce a izbucnit scandalul dintre Serghei Mizil și Mădălin Voicu. Au fost ca fraţii, iar acum se urăsc de moarte!
El ocupa această funcţie de la începutul lui 2017, coordonând, conform site-ului ministerului, activitatea Direcţiei Cultură Scrisă şi Creaţie Contemporană, exclusiv în domeniul muzical; activitatea specifică domeniului inventarierii, cercetării, conservării şi punerii în valoare, elaborând strategii şi programe naţionale pentru Cetăţile Dacice din munţii Orăştie înscrise în lista Patrimoniului UNESCO.

Mădălin Voicu îl acuză pe Iohannis de rasism, după ce acesta a spus „să nu ne înecăm la mal”: „El nu a pronunţat cuvântul ţigan, dar imediat am simţit o săgeată”
De asemenea, avea atribuţii şi în ceea ce priveşte  instituţiile muzicale aflate în subordinea ministerului.

În prezent, în ministerul condus de Lucian Romaşcanu, deţin funcţii de secretar de stat şi András István Demeter şi Liviu Brătescu.