Madonna, cenzurată de Instagram după ce a postat un clip despre o teorie conspiraţionistă privind coronavirusul

Madonna a dezvăluit faptul că a fost cenzurată de Instagram după ce a postat un clip despre o teorie conspiraţionistă privind coronavirusul, conform BBC. Cântăreaţa a dezvăluit la începutul lunii mai că a fost infectată cu coronavirus în martie.

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 09:37
Madonna, cenzurată de Instagram după ce a postat un clip despre o teorie conspiraţionistă privind coronavirusul

Contul de Instagram al Madonnei este urmărit de peste 15 milioane de utilizatori. În postare, cântăreaţa în vârstă de 61 de ani susţinea faptul că un vaccin pentru coronavirus a fost deja descoperit, însă informaţia a fost ţinută ascunsă pentru ca „bogaţii să devină şi mai bogaţi”.

Citeşte şi: Madonna susţine că a fost infectată cu noul coronavirus încă din luna martie, când se afla în Paris. „Am crezut că este o gripă”

Instagram a blurat videoclipul cu un text „Informaţie falsă” şi a redirecţionat utilizatorii către o pagină care contrazice clipul, subliniind că nu există încă un vaccin împotriva infectării cu noul coronavirus.

Ulterior, videoclipul a fost şters de pe contul Madonnei, dar nu înainte ca mulţi utilizatori să îşi arate nemulţumirea faţă de decizia ei de a-l publica. În clip apărea un medic din Houston care susţine că a tratat cu succes cu hidroxiclorochină 350 de pacienţi diagnosticaţi, iar numărătoarea continuă.

Facebook şi Twitter au înlăturat acest clip, marcându-l ca dezinformare.

De asemenea, Donald Trump Jr. şi-a pierdut pentru 12 ore dreptul de a publica pe Twitter după ce a partajat acelaşi clip.