MAE a emis o atenționare pentru românii care călătoresc zilele acestea în Portugalia. Risc major de incendii de vegetație

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de călătorie în Portugalia din cauza incendiilor de vegetație, pentru perioada 31 iulie - 4 august.

31 iul. 2023, 23:14
MAE a emis o atenționare pentru românii care călătoresc zilele acestea în Portugalia. Risc major de incendii de vegetație
Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Portugalia

MAE îi atenționează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Portugalia că autoritățile locale au anunțat existența unui risc major de producere a incendiilor de vegetație, pentru perioada 31 iulie – 4 august. Regiunile vizate sunt cele din zona continentală Nord, Centru, Alto Alentejo și Algarve.

Citește și: Alertă de gradul cinci de incendii în Grecia! MAE a emis o alertă de călătorie pentru turiștii români

Cetățenii români sunt sfătuiți să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situația existentă atât pe traseu, cât și la destinație. Totodată, aceștia ar trebui să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfășurare sau un pericol iminent de producere a acestora.

Totodată, românilor care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu li se recomandă să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să urmărească în permanență sursele oficiale de informare publică, prin consultarea paginii oficiale de Internet a Institutului pentru Mare și Atmosferă: IPMA – Perigo de  Incêndio Rural (PIR) Continente, precizează MAE.

Citește și: Zeci de români printre miile de turiști evacuați de pe insula Rhodos, cuprinsă de flăcări. Incendii puternice în Grecia

Săptămâna trecută, în Portugalia, un incenidu a izbucnit într-o zonă muntoasă care face parte din parcul natural Sintra-Cascais. Rezervația se întinde pe o suprafață de circa 145 de kilometri pătrați, fiind situată la vest de capitala Lisabona. Peste 600 de pompieri au participat la misiunea de stingere a flăcărilor.