Alertă de gradul cinci de incendii în Grecia! MAE a emis o alertă de călătorie pentru turiștii români

Grecia arde la propriu și în acest an! Pe fondul codului roșu de caniculă din perioada 25-27 iulie 2023, autoritățile din Republica Elenă au emis mai multe avertizări privind riscul ridicat de producere a incendiilor de vegetație pentru întreg teritoriul țării. Astfel, MAE a emis la rândul său, o alertă de călătorie pentru cetățenii români care tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia.

25 iul. 2023, 10:26
Alertă de gradul cinci de incendii în Grecia! MAE a emis o alertă de călătorie pentru turiștii români
Alertă de gradul cinci de incendii în Grecia!

Alertă de gradul cinci de incendii în Grecia! Ministerul Afacerilor Externe a emis marți, 25 iulie, un comunicat de presă prin care îi avertizează pe cetățenii români că autoritățile de la Atena au emis o alertă de gradul cinci de incendii pe întreg teritoriul elen.

Citește și Ce i s-a întâmplat unei românce la un hotel de 5 stele din Grecia. Experiență de coșmar pe insula Rhodos: „Fără pretenții”

Alertă de gradul cinci de incendii în Grecia!

În ultimele zile, din cauza condițiilor meteo extreme, în Insulele Rodos, Corfu, Evia, Peninsula Peloponez-Corint di Grecia au avut ,loc mai multe incendii de vegetație. Astfel, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în această perioadă în Republica Elenă să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situația existentă și să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfășurare sau un risc iminent de producere a acestora.

De asemenea, reprezentanții MAE le recomandă cetățenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să urmărească în permanență sursele oficiale de informare publică.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că legislația elenă interzice și sancționează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc și poate genera astfel apariția unui focar de incendiu.

Cetățenii români aflați în Grecia care observă producerea unui incendiu pot anunța imediat evenimentul la numerele de telefon 112 (număr unic de urgență) sau 199 (serviciul de pompieri).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Totodată, românii care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție șitelefonul de urgență al Ambasadei României în Grecia: +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Autoritățile de la București le recomandă turiștilor români consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Citește și Radu Banciu îi umilește pe românii care vizitează Grecia: „Proști, fuduli, habarniști!” (VIDEO)