MAE a emis o nouă atenționare de călătorie. Ce trebuie să știe românii care pleacă în Franța

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o nouă atenționare de călătorie pentru românii care vor să plece în Franța. Autoritățile române le atrag atenția cetățenilor care se pregătesc să plece vineri în Hexagon că este posibil să se trezească cu zborurile anulate.

27 apr. 2023, 17:33
MAE a emis o nouă atenționare de călătorie. Ce trebuie să știe românii care pleacă în Franța
MAE a emis o nouă atenționare de călătorie. Ce trebuie să știe românii care pleacă în Franța

MAE a emis o nouă atenționare de călătorie. Potrivit reprezentanților MAE, vineri, 28 aprilie 2023, în Franța este programată o grevă care va duce la perturbarea circulației feroviare, dar și a zborurilor.

Citește și Revoltă în Franța: imagini apocaliptice. Jandarmi bătuți de protestatari, Macron umilit de cetățeni: „Vei cădea, într-o zi!” (VIDEO)

MAE a emis o nouă atenționare de călătorie

MAE a transmis printr-un comunicat de presă că în cursul zilei de vineri sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare în Franța (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar).

Totodată, Sindicatul Național al Personalului Navigant Comercial (SNPNC-FO) a prevăzut o mișcare socială care privește însoțitorii de bord ai companiei aeriene Vueling, ceea ce ar putea duce la perturbări ale curselor aeriene.

Ca de obicei, autoritățile române le stau la dispoziție cetățenilor care întâmpină probleme în această perioadă și care pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Citește și Șofer român de camion arestat în Franța și amendat cu 1 milion de euro. Mașina bărbatului era plină cu plante de canabis