Șofer român de camion arestat în Franța și amendat cu 1 milion de euro. Mașina bărbatului era plină cu plante de canabis

Un șofer român de camion care transporta legume a fost arestat pe 28 ianuarie, pe autostrada A9, în Gard, Franța. Vameșii au confiscat din vehiculul său șase saci în care se aflau 159,90 kg de plante de canabis. Joi, 13 aprilie, instanța a pronunțat verdictul.

14 apr. 2023, 11:29
Șofer român de camion arestat în Franța și amendat cu 1 milion de euro. Mașina bărbatului era plină cu plante de canabis

Șoferul român de camion, identificat doar ca Niță, și-a explicat fapta în fața în fața Tribunalului Penal din Nîmes spunând că are mari probleme cu banii.

Bărbatul a fost arestat pe 28 ianuarie, pe A9, în Gard. Conform documentelor, românul tranporta conopidă și dovleci, însă inspectorii au găsit și șase saci care conțineau în total 159,90 kg de plantă de canabis, potrivit publicației Ziarulromanesc.de.

Camionul plecase din Spania și se îndrepta spre Germania. „Am fost asigurat că voi primi 15.000 de euro după livrare și mi-au spus că în Germania e legal”, a declarat inculpatul apărat de avocații Wafae Ezzaitab și Sorina Dragnei de la baroul din Avignon.

Citește și: O femeie de 32 de ani a fost găsită moartă în casă, după ce vecinii au fost alertați de plânsetul bebelușului ei: „Era zâmbitoare, nu era deprimată”

„La 55 de ani, mai credeți în Moș Crăciun? Urmăriți știrile?”, l-a întrebat președintele instanței. „În Marsilia am avut morți aseară. Tu ești o verigă în această schemă criminală”.

„Pe moment, nu m-am gândit. Am făcut-o pentru bani”, s-a apărat inculpatul. Acest tată trăiește între România unde deține un apartament și sudul Spaniei, unde și-a construit o casă.

Parchetul a cerut o pedeapsă de 5 ani de închisoare, iar Departamentul Vamal Regional a cerut 1,5 milioane de euro (valoarea pe piață a canabisului transportat). Dar judecătorii au acceptat cererea apărării pentru o pedeapsă mai blândă și l-au condamnat pe român la 4 ani de închisoare și 1.000.000 de euro amendă.

Citește și: Lupte de stradă în Franţa. Ciocniri dure între poliție și protestatarii mobilizați de sindicate VIDEO