Revoltă în Franța: imagini apocaliptice. Jandarmi bătuți de protestatari, Macron umilit de cetățeni: „Vei cădea, într-o zi!” (VIDEO)

În ciuda mesajelor belicoase dar și împăciuitoare ale lui Emmanuel Macron, francezii nu se lasă. Sute de mii de francezi continuă protestele în stradă, în cele mai importante orașe din țară, după ce președintele a declarat că ține cu dinții de proiectul privind ridicarea vârstei de pensionare.

20 apr. 2023, 14:31
Revoltă în Franța: imagini apocaliptice. Jandarmi bătuți de protestatari, Macron umilit de cetățeni: „Vei cădea, într-o zi!” (VIDEO)

Imediat după Paște, spiritele s-au încins din nou în Franța, în special în cele mai mari orașe, precum Paris, Lyon, Strasbourg, Marseille și Bordeaux.

Forțele de ordine au reînceput să folosească gazele lacrimogene și să îmbrâncească inclusiv protestatarii.

Protestatarii au ieșit să se bată cu mâinile goale, să se bată cu forțele de ordine, potrivit Le Parisien. Un boxer a fost surpins în timp ce căpăcea un jandarm dotat cu scut, cască și baston.

În cea mai recentă ieșire publică, Emmanuel Macron a fost huiduit de cetățeni.

Un protestatar chiar și-a făcut loc prin mulțime și l-a umilit pe președintele de la Paris.

„Doar am vrut să-i strâng mâna președintelui acestei corupte administrații. Într-o zi, vei cădea!”, a declarat protestatarul.

Cetățenii francezi protestează până și în magazine.