MAE a repatriat 277 de cetăţeni români, printre care studenţi şi muncitori sezonieri din Franţa şi Marea Britanie

Publicat: Duminică, 24 Mai 2020 11:44 // Actualizat: Duminică, 24 Mai 2020 11:44 // Sursa: romaniatv.net

Un număr de 277 de cetăţeni români, printre care studenţi, muncitori sezonieri, persoane cu probleme medicale, persoane fără adăpost, aflaţi în Franţa şi Marea Britanie au fost aduşi în ţară cu curse Tarom.

Dintre acestea, 140 cetățeni români au fost aduși din Franța și alți 137 din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Citește și: MAE a repatriat 92 de cetăţeni români, printre care şi muncitori sezonieri, din Germania

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în seara zilei de 23 mai, a fost facilitată revenirea în ţară a 140 cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Franceze şi a 137 cetăţeni români din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne", anunţă MAE.

Printre cetăţenii români repatriaţi din Franţa se regăsesc studenţi Erasmus, persoane ale căror contracte de muncă au fost reziliate, turişti aflaţi în tranzit din Statele Unite ale Americii şi medici rezidenţi care şi-au desfăşurat stagiul în acest stat.


Cetăţenii români repatriaţi din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord sunt studenţi, persoane spitalizate care au beneficiat de sprijinul autorităţilor britanice pentru repatriere, persoane fără adăpost, lucrători sezonieri din Insula Jersey, pentru care cei doi consuli onorifici ai României din St. Helier şi Southhampton şi autorităţile locale au întreprins demersuri de facilitare a repatrierii.


De asemenea, demersurile autorităţilor române au permis revenirea în România a patru cetăţeni străini rezidenţi, respectiv doi cetăţeni francezi, un cetăţean canadian, membru de familie al unui cetăţean român, şi un cetăţean britanic.


Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele Bucureşti-Paris-Bucureşti şi Bucureşti-Londra-Bucureşti.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
avion curse MAE repatriere români Romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H