MAE anunţă că trei români sunt luaţi ostatici de Hamas în Fâşia Gaza

MAE anunţă că alte două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Israel, sunt ostatici în Fâşia Gaza.

31 oct. 2023, 20:19
MAE anunţă că trei români sunt luaţi ostatici de Hamas în Fâşia Gaza

Ministerul de Externe anunţă, marţi seară, că, după verificări, s-a stabilit că alţi doi cetăţeni cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ostatici în Fâşia Gaza.

”În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat ca, în urma verificărilor efectuate, alţi doi cetăţeni cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ostatici în Fâşia Gaza”, a transmis, marţi seară, MAE, într-un comunicat de presă.

Fiica unui român imploră să fie salvată din mâinile teroriştilor Hamas. Daniela apare în clipul în care este criticat Benjamin Netanyahu VIDEO

Sursa citată a precizat că Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa menţin contactul cu autorităţile israeliene.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, în 21 octombrie, că unul dintre cetăţenii cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, semnalat iniţial pe lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâşia Gaza.

Sorin Ovidiu Vîntu, dezvăluiri incendiare despre Al Treilea Război Mondial.”America și-a pierdut supremația globală. După Războiul din Orientul Mijlociu o să apară un alt focar”

O explozie uriaşă a lovit o tabără de refugiaţi din Fâşia Gaza, sursele locale spun că sunt cel puţin 50 de morţi

O explozie uriaşă s-a produs marţi după-amiază în tabăra de refugiaţi Jabalia din nordul Fâşiei Gaza şi ar fi provocat zeci de morţi. Oficialii Hamas au dat vina pe un atac israelian, relatează BBC.

Ministerul Sănătăţii condus de Hamas şi directorul spitalului indonezian din apropiere au declarat că cel puţin 50 de persoane au fost ucise.

Forţele de apărare israeliene (IDF) nu au făcut încă niciun comentariu. Israelul declarase anterior că forţele sale au luptat împotriva unor bărbaţi înarmaţi din Hamas în interiorul vastei reţele de tuneluri a militanţilor de sub Gaza. Directorul spitalului indonezian din Gaza a declarat pentru Al Jazeera că peste 50 de palestinieni au fost ucişi şi 150 au fost răniţi în urma loviturilor aeriene israeliene asupra unei zone dens populate din tabăra de refugiaţi Jabalia, în nordul Fâşiei Gaza.

Agenţia franceză de ştiri AFP a fost la faţa locului în Jabalia, o tabără de refugiaţi foarte aglomerată, şi afirmă că imaginile de la faţa locului arată cel puţin 47 de cadavre recuperate dintre dărâmături.

Ragheb Aqal, un rezident, a declarat că s-a simţit ca şi cum „un cutremur” ar fi zguduit zona, relatează BBC.

În imaginile surprinse de un fotograf Reuters aflat la faţa locului, o zonă semnificativă din tabăra de refugiaţi Jabalia pare să fi fost făcută una cu pământul. Multe dintre imagini sunt prea şocante pentru a fi publicate, dar arată cratere mari ale impactului, înconjurate de molozul şi oţelul clădirilor prăbuşite care s-au împrăştiat peste tot. Mai multe imagini par să arate copii morţi sau grav răniţi.

Situată la nord de oraşul Gaza, tabăra Jabalia este cea mai mare dintre cele opt tabere de refugiaţi din Gaza. Puţin peste 116.000 de refugiaţi palestinieni au fost înregistraţi acolo de către ONU în iulie 2023. Refugiaţii au început să se stabilească în tabără după războiul din 1948. Este o zonă mică, dar dens populată, acoperind doar 1,4 km pătraţi, şi este formată în mare parte din clădiri rezidenţiale. Jabalia are 26 de şcoli în 16 clădiri şcolare, un centru de distribuire a alimentelor, două centre de sănătate, o bibliotecă şi şapte puţuri pentru apă. Împreună cu tabăra Shati, Jabalia se află în zona pe care Israelul a declarat-o zonă de evacuare.