MAE – Atenţionare de călătorie: Olanda va fi afectată duminică de furtuna Ciara

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în cursul zilei de duminică, teritoriul olandez va fi afectat de furtuna Ciara.

RomaniaTV.net
07 feb. 2020, 15:18
MAE – Atenţionare de călătorie: Olanda va fi afectată duminică de furtuna Ciara

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Țărilor de Jos că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, în cursul zilei de duminică, 9 februarie 2020, teritoriul olandez va fi afectat de furtuna Ciara. Conform prognozelor, sunt așteptate precipitații și rafale de vânt cu viteze de până la 120 km/oră terestru și 140 km/oră pe mare. Din cauza vântului puternic, sunt posibile perturbări ale traficului aerian – întârzieri şi anulări de zboruri pe Aeroportul Internațional Schiphol Amsterdam. De asemenea, sunt posibile perturbări ale circulației rutiere şi feroviare din cauza căderilor de copaci pe carosabil sau pe calea ferată. Se recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență și să adapteze viteza de mers la condițiile meteo, precum și să respecte semnalizările temporare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: +31(0)703541580; +31(0)703228612; +31(0)703319980, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al Ambasadei României la Haga: +31(0)622823300 și telefonul de urgenţă al secţiei consulare: +31(0)651596107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://haga.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul Ministerului de Externe.


loading...