MAE, atenționare de călătorie pentru Republica Bulgaria. Circulația pe Podul Dunării de la Giurgiu-Ruse va fi restricționată pe timp de noapte

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, luni, o atenționare de călătorie pentru Republica Bulgaria. Circulația autovehiculelor pe Podul dunării de la Girgiu-Ruse va fi restricționată.

28 aug. 2023, 15:43
MAE, atenționare de călătorie pentru Republica Bulgaria. Circulația pe Podul Dunării de la Giurgiu-Ruse va fi restricționată pe timp de noapte
MAE a transmis o atenționare de călătorie pentru Republica Bulgaria

MAE a transmis, luni, o atenționare de călătorie pentru Republica Bulgaria, în contextul în care circulația autovehiculelor pe Podul Dunării de la Giurgiu – Ruse va fi restricționată timp de patru ore noaptea, în intervalul orar 22.00-02.00, suspendarea circulației fiind cauzată de necesitatea realizării unor lucrări urgente de reparații la rosturile și panourile de beton ale podului, pe secțiunea bulgară.

Citește și: Momente cumplite pentru părinții unui băiețel de 8 ani! Copilul a fost tras în larg de curenți mării și a murit pe plaja din Bulgaria

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, intenţionează să călătorească sau să tranziteze Republica Bulgaria că, în perioada 28 – 31 august 2023, circulaţia autovehiculelor pe Podul Dunării de la Giurgiu – Ruse va fi restricţionată timp de patru ore noaptea, în intervalul orar 22:00 – 02:00. Suspendarea temporară a circulaţiei este cauzată de necesitatea realizării unor lucrări de reparaţii urgente la rosturile şi panourile de beton ale podului, pe secţiunea bulgară”, potrivit unui comunicat MAE.

Pe durata restricției, circulația rutieră pe pod a tuturor tipurilor de vehicule va fi suspendată pe ambele sensuri.

„Toţi cei interesaţi, persoane fizice şi firme de transport, pot obţine informaţii cu privire la regimul vamal, la intrarea în R. Bulgaria dinspre R. Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în R. Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei „Vămi” din Bulgaria – www.customs.bg; cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL de pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare de pe site-ul www.mvr.bg – link https://www.mvr.bg.gdgp; cu privire la starea vremii de pe site-ul www.weather.bg; cu privire la starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina web a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon +35970013020. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, transmite MAE.

Citește și: Situație șocantă trăită de o familie de români în Bulgaria! Cum le-a fost furată mașina în plină zi

Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii dimplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web https://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.