MAE, atenţionare pentru românii care se află sau vor să călătorească în Grecia: pericol iminent de incendii de vegetaţie

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Grecia că autorităţile elene au emis o avertizare de incendiu pentru ziua de vineri, 4 septembrie, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
04 sept. 2020, 05:09
MAE, atenţionare pentru românii care se află sau vor să călătorească în Grecia: pericol iminent de incendii de vegetaţie

Pericolul de producere a unor incendii de vegetaţie este iminent ca urmare a temperaturilor ridicate şi a vântului puternic, se arată în comunicatul MAE. Regiunile vizate sunt Attica, zone aflate în apropierea Atenei, Grecia centrală (Evia, Viotia), Regiunea Mării Ionice (Corfu, Kefalonia, Zakynthos), Grecia de Vest (Achaia, Ilia), Regiunea Pelopones (Messinia), Tesalia (Magnesia, Sporades), Regiunea Macedonia (Salonic Halkidiki), Nordul Mării Egee (Chios, Samos, Ikaria), Sudul Mării Egee (Rodos).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Citește și Noi restricţii de călătorie în Grecia. Românii trebuie să prezinte un test negativ COVID-19

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă pot apela misiunea diplomatică a României în Republica Elenă la telefon +306978996222 şi Consulatul General al României de la Salonic, la telefon +306946049076.

Românii care se află sau doresc să călătorească în Grecia şi au nevoie de informaţii sau sfaturi de călătorie au la dispoziţie paginile de internet http://atena.mae.ro/, http://salonic.mae.ro/, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, http://www.meteoalarm.eu/, http://www.mae.ro/,  dar şi aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs).


loading...