MAE: Celulă de criză constituită în contextul evenimentelor aflate în desfăşurare în Turcia

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, în contextul evenimentelor aflate în desfășurare în Turcia, a fost constituită o Celulă de criză în cadrul MAE, care va analiza atât 'cele mai eficiente modalități' de a furniza asistența consulară cetățenilor români aflați pe teritoriul turc, cât și implicațiile politice ale evenimentelor în cauză.

16 iul. 2016, 05:08
MAE: Celulă de criză constituită în contextul evenimentelor aflate în desfăşurare în Turcia

„Ministerul Afacerilor Externe informează că, în contextul evenimentelor aflate în desfășurare în Turcia, a fost constituită o Celulă de criză în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, care va analiza atât cele mai eficiente modalități de a furniza asistența consulară cetățenilor români aflați în Turcia care vor solicita acest lucru, cât și implicațiile politice ale evenimentelor în cauză”, se arată într-un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează apelul adresat cetățenilor români aflați în Turcia de a evita orice deplasare care nu este absolut necesară.

„Evoluția situației rămâne imprevizibilă, prudența și înțelegerea fiind esențiale pentru preîntâmpinarea riscurilor de securitate”, mai subliniază MAE.