MAE de la Bucureşti anunţă că NU sunt cetăţeni români în incendiul izbucnit în apropiere de Paris

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, la solicitarea MEDIAFAX, că autorităţile franceze nu a notificat până în prezent că ar fi români afectaţi în incendiul izbucnit într-o clădire din oraşul francez Aubervilliers, în apropiere de Paris, în care au fost rănite cel puţin 19 persoane.

20 aug. 2018, 08:19
MAE de la Bucureşti anunţă că NU sunt cetăţeni români în incendiul izbucnit în apropiere de Paris

„Ambasada României la Paris urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incendiul produs la data de 19 august, în cartierul francez Landy din Aubervilliers, Franţa. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime. Până în acest moment, autorităţile franceze nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident”, se arată în răspunsul MAE.

Potrivit sursei citate „cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al misiunii diplomatice: +33 (0)1 47 05 29 66, +33 (0)1 47 05 27 55, +33 (0)1 45 50 39 97, +33 (0)1 47 05 10 40, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii: +33 (0) 68 07 13 729”.

Citeşte şi Incendiu la Paris. Şapte persoane au fost rănite, între care şi cinci copii care sunt în stare de urgenţă „absolută”

Cel puţin 19 persoane au fost rănite, duminică, în urma unui incendiu izbucnit într-o clădire din oraşul francez Aubervilliers, aflat în apropierea capitalei Paris, relatează site-ul postului RTL. Cel puţin 19 persoane au fost rănite, duminică, în urma unui incendiu izbucnit într-o clădire din oraşul francez Aubervilliers, aflat în apropierea capitalei Paris, relatează site-ul postului RTL. Dintre cei 19 răniţi, şase se află în stare gravă. Incendiul a izbucnit la etajul al doilea dintr-o clădire aflată pe strada Landy din Aubervilliers.

Potrivit Le Monde, Brigada de Pompieri din Paris (BSPP) a anunţat că incidentul s-a produs în jurul orei locale 19.00 (ora României, 20.00). Zeci de turişti au fost evacuaţi dintr-un hotel situat lângă Paris după izbucnirea unui incendiu. Printre persoanele evacuate se numără cel puţin doi turişti români.


loading...