MAE îi răspunde lui Baconschi: Vizita lui Fabius a fost amânată din raţiuni obiective

Ministerul Afacerilor Externe răspunde afirmaţiilor lui Teodor Baconcschi, potrivit căruia amânarea vizitei şefului diplomaţiei franceze, Laurent Fabius, este cauzată de izolarea internaţională a României cautată de USL.

RomaniaTV.net
24 aug. 2012, 12:11
MAE îi răspunde lui Baconschi: Vizita lui Fabius a fost amânată din raţiuni obiective

„La data de 3 august 2012, MAE francez a anunţat MAE român că ministrul Laurent Fabius nu mai poate fi prezent la data de 3 septembrie 2012 la Bucureşti, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române (RADR), având în vedere un alt angajament pe care ministrul francez îl are în plan extern, astfel că vizita a fost amânată din raţiuni obiective. (…) Totodată, precizăm că nu a existat o confirmare scrisă a participării oficialului francez la RADR, fiind exprimat doar un acord verbal de principiu”, se arată într-o precizare a MAE transmisă vineri, la solicitarea Mediafax.

„Ideile insinuate de domnul Teodor Baconschi reprezintă o dezinformare a opiniei publice”, afirmă MAE.

MAE reaminteşte că ministrul Titus Corlăţean a avut avut joi, 23 august, „o convorbire telefonică fructuoasă, desfăşurată în termeni extrem de amicali, cu omologul francez privind decizia Guvernului de la Paris de relaxare a condiţiilor de acces pe piaţa muncii pentru cetăţenii din România şi Bulgaria şi măsurile luate de autorităţile de la Paris vizând integrarea socială a cetăţenilor de origine roma”.

De asemenea, MAE evidenţiază în poziţia menţionată că ministrul Corlăţean „ar urma să aibă cu omologul francez şi o întrevedere în marja reuniunii Gymnich, care se va desfăşura în Cipru, în perioada 7-8 septembrie 2012”.