MAE, noi detalii despre românul infectat cu coronavirus. Ce se întâmplă cu ceilalţi români de pe nava Diamond Princess

Ministerul Afacerilor Externe anunță că până la acest moment nu au fost identificați alți români printre persoanele de pe nava Diamond Princess ale căror rezultate medicale să fi confirmat prezența COVID-19 și că starea de sănătate a românului diagnosticat cu coronavirus este în continuare bună.

RomaniaTV.net
17 feb. 2020, 16:56
MAE, noi detalii despre românul infectat cu coronavirus. Ce se întâmplă cu ceilalţi români de pe nava Diamond Princess

MAE mai spune că miercuri, după finalizarea perioadei actuale de carantină, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autoritățile japoneze, în timp ce românii membri ai echipajului pot fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile. La bordul navei se află peste 3.700 de persoane, între care și 17 români – 15 membri ai echipajului și 2 pasageri. Bilanțul celor infectați pe nava Diamond Princess a urcat luni la 454.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, până la acest moment, nu au fost identificați alți cetățeni români printre persoanele de pe nava Diamond Princess ale căror rezultate medicale să fi confirmat prezența COVID-19.

Instituția mai precizează că starea de sănătate a cetățeanului român diagnosticat pozitiv pentru COVID-19, care a fost transferat într-o unitate medicală japoneză, este în continuare bună.

Citeşte şi: 70 noi cazuri de coronavirus pe nava unde se află şi 16 români. Numărul morţilor a ajuns la 1.669

Conform MAE, după finalizarea perioadei actuale de carantină, în 19 februarie, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autoritățile japoneze, în timp ce românii membri ai echipajului „pot fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile începând cu data de 19 februarie, în funcție de evoluția situației de la bordul navei”.

Decizia cu privire la continuarea activității pe vas sau revenirea în țară la expirarea perioadei de carantină va fi luată de către aceștia de comun acord cu compania care operează nava, mai susține ministerul român de Externe.

La bordul vasului de croazieră, printre cei peste 3.700 de pasageri și membri ai echipajului se află și 17 români. Până luni, virusul a fost confirmat în cazul a 454 de persoane aflate la bordul navei de croazieră. Cele 454 de cazuri au fost descoperite după testarea a 1.723 de oameni de la bord.

MAE a anunțat joi că unul dintre românii de la bordul navei a fost depistat cu coronavirus și a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Bărbatul era angajat la bucătăria vasului de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină într-un port din Japonia, potrivit Digi 24. La bord se află și soția care face parte din personalul navei.

Citeşte şi: Bilanţ decese coronavirus: 1775. Număr persoane infectate cu virusul ucigaş: peste 71.000

Bărbatul este din Bascov, județul Argeș. Primarul din Bascov, Gheorghe Stancu, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, că bărbatul are 41 de ani și nu a mai venit acasă din 2014.

„Este plecat din 2014. Nu a mai venit. S-a căsătorit în iunie 2014 cu o fată din Republica Moldova. Amândoi lucrau pe vas de croazieră. Are un apartament la un bloc de aici”, a declarat Stancu.