MAE român ia atitudine faţă de site-ul discriminatoriu pentru români lansat în Olanda

Ministerul Afacerilor Externe şi-a exprimat dezacordul faţă de lansarea de către un partid din Olanda a unui site cu caracter discriminatoriu la adresa muncitorilor din Europa Centrală şi de Est. MAE român le solicită autorităţilor olandeze să ia măsuri.

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 19:14
MAE român ia atitudine faţă de site-ul discriminatoriu pentru români lansat în Olanda

„Ministerul Afacerilor Externe a transmis deja instrucţiuni Ambasadei României la Haga în vederea efectuării unor demersuri ferme pe lângă autorităţile olandeze pentru a exprima dezacordul puternic cu privire la lansarea de către partidul PVV din Olanda a unei pagini Internet, având caracter discriminatoriu la adresa lucrătorilor din Europa Centrală şi de Est, inclusiv români. Acest demers include şi solicitarea ca autorităţile olandeze să adopte măsuri în consecinţă, având în vedere caracterul vădit discriminatoriu, care încalcă normele europene în vigoare”, se arată într-un comunicat al MAE.

Gruparea politică olandeză Partij voor de Vrijheid (Partidul pentru Libertate, PPV), susţinătoare a coaliţiei de guvernare din Olanda, a lansat o platformă online prin intermediul căreia cetăţenii pot depune plângeri împotriva imigranţilor români, bulgari şi polonezi.