MAFIA ORGANELOR. Vezi cât valorează un român pe piaţa neagră

În timp ce zeci de români care se înscriu pe listele de transplant mor anual pentru că nu reuşesc să facă rost de un organ, sunt oameni care îşi permit că cumpere cu zeci sau sute de mii de euro preţioasele organe de pe piaţa neagră. România este un important furnizor de ţesuturi umane recoltate ilegal. Mai mult de 2.000 de români şi-au vândut organele în ultimul deceniu, potrivit evz.ro.

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 06:47
MAFIA ORGANELOR. Vezi cât valorează un român pe piaţa neagră

Un milion de euro. Atât costă pe piaţa neagră corpul unui român. Nu este o glumă proastă, ci o realitate macabră. Una dintre ţintele preferate a celor care recoltează ilegal organe din România este reprezentată de oamenii fără cămin. Iar cei care dorm în Gara de Nord sunt victime.

Un corp uman sănătos valorează până la un million de euro pe piaţa neagră. Este un bun comercial atrăgător pentru traficanţi. Reţelele de crimă organizată din Columbia, părţi ale Rusiei şi câteva dintre statele sărace din Europa de Est, ca România, pot face mai mulţi bani din traficul ilegal cu părţi ale corpului uman decât din traficul de droguri„, a spus scriitorul Peter James.