Victor Ponta şi Ivan Patzaichin au inaugurat un magazin de suveniruri marca DELTA DUNĂRII

Premierul României, Victor Ponta, şi multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin au inaugurat, sâmbătă după-amiază, pe faleza oraşului Tulcea, un magazin de suveniruri marca "Delta Dunării".

RomaniaTV.net
31 mai 2014, 17:43
Victor Ponta şi Ivan Patzaichin au inaugurat un magazin de suveniruri marca DELTA DUNĂRII

Magazinul, o idee a tulceanului Ivan Patzaichin, doreşte să le ofere turiştilor posibilitatea de a pleca din Delta Dunării cu produse artizanale fabricate de tulceni, printre acestea aflându-se atât împletituri din papură, tablouri cu peisaje din Deltă, bijuterii şi un mini-muzeu al campionilor sporturilor pe apă din Rezervaţie, cât şi ii româneşti şi îmbrăcăminte lansată sub brandul Ivan Patzaichin.

„Voi veni cu Daciana şi voi face atunci vânzare. De fel, nu cumpăr nimic singur. Noi venim foarte des aici şi voi face foarte multă promovare (…) Nu am reuşit să mă uit ca lumea la toate produsele, dar voi reveni”, a declarat premierul Victor Ponta după ce a inaugurat magazinul de suveniruri al multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin.

În timpul lansării magazinului ecoturistic, premierul Victor Ponta s-a arătat încântat de un model de şapcă apărut sub brand-ul Ivan Patzaichin şi l-a rugat să păstreze câteva exemplare.

De asemenea, a discutat cu autorităţile tulcene pe marginea situaţiei falezei oraşului Tulcea pentru care s-au început deja demersurile de preluare din administrarea Administraţiei Porturilor Dunării Maritime din Galaţi în cea a autorităţilor tulcene.

„Suntem foarte interesaţi de preluarea acestui obiectiv şi, drept dovadă, am lansat deja un concurs de idei adresat specialiştilor arhitecţi pentru amenajarea acesteia”, a declarat primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, a amintit că vineri în plenul şedinţei Consiliului s-a aprobat o hotărâre pentru ca faleza să revină autorităţilor tulcene.

Multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin a amintit totodată că cea mai lungă faleză din România, cea din oraşul Tulcea, găzduieşte anual festivalul Rowmania, singura manifestare de gen din ţară care încurajează ecoturismul.

„Este un vis mai vechi de-al meu de a promova Delta şi Tulcea în mod special, iar Delta să devină regina ecoturismului din lume. Vreau de asemenea ca tradiţia vâslaşilor şi a campionilor din Rezervaţie să fie reînviată şi să realizăm la Tulcea un canal olimpic ecologic. Ar fi singurul din lume”, a declarat multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin.

Premierul Victor Ponta a participat, vineri şi sâmbătă, la Tulcea, la cea de-a XV-a ediţie a Raliului Deltei Dunării, competiţie reluată anul trecut după 20 de ani de pauză, şi a deschis spectacolul auto alături de multiplul campion naţional Constantin Aur.