Magazinele Profi se oferă să angajeze din salariaţii disponibilizaţi după închiderea mall-urilor

Retailerul alimentar Profi Rom Food, care deţine cea mai extinsă reţea de magazine din ţară, vrea să preia o parte din personalul disponibilizat în urma închiderii centrelor comerciale tip mall. Retailerul alimentar Profi Rom Food, care deţine cea mai extinsă reţea de magazine din ţară, vrea să preia o parte din personalul disponibilizat în urma închiderii centrelor comerciale tip mall. https://www.economica.net/posibila-solutie-pentru-angajatii-mall-urilor-ce-vor-fi-disponibilizati-profi-negociaza-preluarea-unei-parti-dintre-acestia_181577.html?fbclid=IwAR1OBjdmaKLCvvpQcyTI4GMJTfvNJse-B-FFMfzeScu6pTG9UZOdb2StPtAInformaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere, cu două link-uri active către sursă, din care unul în lead. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de aut

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 14:05
Magazinele Profi se oferă să angajeze din salariaţii disponibilizaţi după închiderea mall-urilor
Profi Rom Food, deţinut de fondul de investiţii Mid Europa Partners, a demarat discuţiile cu mai mulţi retaileri nealimentari în vederea preluării unei părti din salariaţii pe care aceştia îi disponibilizează, anunţă compania, printr-un comunicat. Reţeaua este însă dispusă sa extindă lista firmelor eligibile.
Facem pregătiri pentru perioada urmatoare, când ne aşteptăm să ne mărim considerabil efectivele deoarece acum misiunea noastră principală nu mai sunt afacerile, ci să acţionam ca o organizaţie privată care hrăneste populaţia,” a declarat Pawel Musial, directorul general al magazinelor PROFI.
 
Retailerul operează peste 1200 de magazine şi are 18.000 de angajaţi în mai bine de 500 de localitati. „Apelăm la sprijinul autorităţilor de la toate nivelurile ca, prin coordonarea cerinţelor şi mesajelor, să faciliteze îndeplinirea acestei misiuni din perspectiva aprovizionării, transportului marfurilor şi al angajaţilor, ca si din cea a firmelor care prin produsele şi serviciile lor fac posibilă funcţionarea în condiţii bune a reţelei, a retailului alimentar in general„, mai transmite Profi.

Cum pot primi companiile româneşti 200.000 de euro de la stat

Companiile pot primi până la 200.000 de euro de la stat dacă acceptă o serie de condi

Companiile vor putea primi granturi de până la 200.000 de euro prin programul de micro-industrializare remodificat şi orientat către producţia de materiale sanitare, a declarat duminică ministrul Economiei, Virgil Popescu. Acesta spune că programul ar putea fi lansat în cursul săptămânii viitoare.

PSD depune amendamente la ordonanţa privind sprijinirea firmelor afectate de coronavirus. „Măsurile nu sunt aplicabile unor categorii „

Vom lansa probabil un program săptămâna viitoare. Am remodificat programul de micro-industrializare cu granturi de până la 200.000 de euro şi încercăm să-l ducem în mod special către producţia de materiale sanitare.

Aşa cum am spus, această criză ne-a învăţat că dependenţa de importuri din China şi din alte ţări, nu din UE, unde suntem membri, ne-a făcut foarte fragili în faţa unei crize de o asemenea amploare. Vom dori să producem materialele esenţiale în ţară şi vom începe prin măsuri mai mici întâi, cum vorbeam de acest grant de 200.000 de euro pe care vrem să-l dăm pentru companii să îşi adapteze special liniile de fabricaţie pentru materialele sanitare pentru început. Vorbim de altceva, nu de liniile de credit de care se vorbea.

Nu avem mulţi bani pe această linie, dar vrem să începem să vedem ce companii şi câte vor putea să acceseze aceşti bani”, a explicat Virgil Popescu, la Realitatea TV.