Magda Vasiliu, mesaj TULBURĂTOR. Fiul ei va fi operat: „De trei luni e în scaun cu rotile”

Magda Vasiliu, prezentatoarea TV care în ultimele zile a arătat hibele sistemului românesc de sănătate, care o împiedică să beneficieze de concediu medical pentru a putea fi internată împreună cu copilul său bolnav de cancer doar pentru că acesta a împlinit deja vârsta de 7 ani, a postat pe Facebook un nou mesaj tulburător. Fiul ei, Vlad, este internat şi tratat în Italia, iar peste o lună ar urma să fie operat. Până atunci este imobilizat într-un scaun cu rotile.

RomaniaTV.net
29 iul. 2017, 05:54
Magda Vasiliu, mesaj TULBURĂTOR. Fiul ei va fi operat: „De trei luni e în scaun cu rotile”

Magda Vasiliu a dezvăluit că a plecat să-şi trateze fiul în Italia la recomandarea unor medici români şi a arătat de ce ar fi imposibil ca băiatul să se descurce singur în spital. Totodată, prezentatoarea TV ridică o problemă esenţială legată de discriminarea pe care o face legea care stabileşte condiţiile în care mamele pot beneficia de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav.

Magda Vasiliu, noi dezvăluiri CUTREMURĂTOARE: O persoană obişnuită, cu un copil cum este Vlad probabil nu ar fi avut nicio şansă

„Azi mi-am facut timp si am urmarit emisiunile care au tratat cazul meu. Le multumesc colegilor pentru sustinere. Dar m-a frapat teribil atitudinea dlui Mugur Ciuvica. Eu l-am auzit spunand cu o degajare uluitoare ca Vlad s-ar putea descurca si fara mine in spital, in Italia. In primul rand, conform legii italiene imi e interzis sa-mi las copilul singur in spital. In plus, din pacate, copilul meu nu s-a nascut poliglot! E un copil de 7 ani si jumatate, care nu intelege italiana si nu se exprima in italiana! Cum ar putea sta in spital singur? Cum??? La spitalul din Roma toti copiii pana la 18 ani sunt permanent insotiti de parinti! Dl Ciuvica stie, de exemplu, ca pana la o interventie chirurgicala programata peste o luna, copilul meu nu are voie sa stea in picioare sau sa mearga? Copilul meu e in scaun cu rotile de trei luni de zile. Cum se duce la wc? Cum se spala? Cum isi ia ligheanul ca sa vomite dupa chimioterapie? La asta ar trebui sa raspunda dl Ciuvica, insa inainte de asta ar trebui sa puna mana sa citeasca legile din tari civilizate! Iar celor care-si dau cu parerea si spun ca se face chimioterapie si in Romania si ca nu trebuia sa plec, le spun atat: Am plecat la indemnul unor medici romani, pe banii mei, cu un card european de sanatate la care am dreptul pt ca am cotizat!
Inainte sa va dati cu parerea, asigurati-va ca stiti despre ce vorbiti!
Cat despre legile de la noi referitoare la cm pt ingrijirea copilului bolnav, nu prea e nimic decent de spus … Sa-mi spuna insa cei care au facut actuala lege care e diferenta intre un copil de 6 ani si 11 luni si unul de 7 ani si 2 zile. Eu n-o sesizez… Probabil nu ma duce capul… Pentru ca o diferenta trebuie sa fie, una substantiala chiar, din moment ce legea din Romania ii trateaza complet diferit!„, scrie Magda Vasiliu pe pagina sa de Facebook.