„Magicianul” Marian Râlea, scrisoare emoţionantă pentru Mica, la cinci ani de la moarte

Marian Râlea a pus în scenă o piesă de teatru în memoria Michaelei Niculescu, fetița minune a televiziunii, adorată de sute de mii de copii. Invitația la spectacol este sub forma unei scrisori pe care Marian Ralea i-o adresează Micăi, dincolo de moarte. La doar 31 de ani Mica de la Abracadabra s-a stins din viaţă pe 14 martie 2013, din cauza unei boli crunte.

RomaniaTV.net
25 mart. 2018, 16:30
„Magicianul” Marian Râlea, scrisoare emoţionantă pentru Mica, la cinci ani de la moarte

Dragă Mica, Ne e dor de tine în fiecare zi. Ne e dor cum nu îți imaginezi sau poate că da, doar te uiți în fiecare zi de sus și ne zâmbești cald, a bine și a iubire, cum îți era în fire. Erai zâmbet desprins din soarele care astăzi seamănă cu emoticonul pe care îl folosiți zilnic. Albastrul din ochii tăi îl mai vedem uneori vara, când se întâlnește marea cu cerul (…) Mai întâi ne-ai vrăjit cu candoarea Cenușăresei, mai târziu – inteligența și talentul tău te-au așezat în cele mai importante povești ale pedagogiei și ale cuvântului. Înțelegeai întotdeauna mai mult decât înțelesul imediat. Doamne, cum iubeai viața! (…)  În amintirea ta, Mica, îi invităm pe toți copiii mari alături de copiii lor să ne jucăm de-a povestea Cenușăresei. Cu dragoste și magie, ai grijă de noi toți, Mica!„, a scris Marian Râlea.

Prinţesa de la Abracadabra a murit de ciroză hepatică după o perioadă lungă de suferinţă. Michaela Niculescu a ascuns boala de toţi cei din jurul său pentru a nu-i împovăra cu griji. Părinţii săi au aflat doar când era prea târziu.

Boala a debutat la începutul anului 2012, iar de atunci trupul Micăi a început să fie măcinat pe interior. În doar câteva luni, prinţesa cu ochi albaştri a slăbit 15 kilograme. În ianuarie 2013, Michaela a fost internată de urgenţă la spital.

Michaela Niculescu a fost actriţă şi cântăreaţă. Despre ea, Dana Rogoz spunea că este un geniu. Mica era şi doctor în engleză şi istorie, doctor în filozofie şi literatură, specialist IT, redactor şi producător de carte.