Magistraţi: Aţi luat mită două vaci, trei oi şi doi miei! Procuror acuzat: Nu am luat deloc mită

Fostul prim-procuror al Parchetului Gheorgheni Majeczki Izabella, trimis în judecată după ce ar fi luat mită două vaci, trei oi şi doi miei, a negat, luni, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Târgu Mureş, acuzaţiile care i se aduc, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
27 ian. 2014, 16:33
Magistraţi: Aţi luat mită două vaci, trei oi şi doi miei! Procuror acuzat: Nu am luat deloc mită

Fostul prim-procuror al Parchetului Gheorgheni Majeczki Izabella a negat, luni, la primul termen de judecată al dosarului, că ar fi pretins şi ar fi primit, prin intermediar, două vaci, trei oi şi doi miei, în valoare de aproximativ 10.000 lei. Potrivit rechizitoriului, ea ar fi primit această mită pentru a dispune o soluţie favorabilă într-un dosar în care două persoane erau cercetate pentru fapte de violenţă.

Ea a spus că a instrumentat în 2011 un dosar penal referitor la o bătaie, în care au fost cercetaţi Bajko Sandor senior, Bajko Sandor junior şi Godfert Matei Adrian – unii dintre denunţătorii săi – însă soluţia pe care a dat-o, de scoatere de sub urmărire penală a primului, întrucât nu existau probe împotriva lui, şi de trimitere în judecată a celorlalţi, „nu a fost influenţată în niciun fel”.

Curtea de Apel Târgu Mureş a decis, luni, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara în cazul lui Majeczki, aşa cum a făcut şi în decembrie 2013.

Atunci, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins decizia instanţei şi a hotărât ca Majeczki să rămână în arest. Hotărârea de luni a Curţii de Apel Târgu Mureş nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în 24 de ore de la comunicare.

VEZI SI:

PROCUROAREA care a luat mită oi şi vaci îi ameninţă cu MOARTEA pe martorii din proces printr-o metodă şocantă