MAI: 45 de localităţi izolate. 13 localităţi din Buzău nu au curent electric

Secretarul de stat Mihai Capră a precizat că, la nivel naţional, sunt blocate 83 de drumuri judeţene şi 8 naţionale, iar 45 de localităţi sunt izolate, autorităţile acţionând cu utilaje specifice pentru deszăpezire. De asemenea, 13 localităţi din judeţul Buzău au probleme cu alimentarea cu energie electrică.

RomaniaTV.net
12 feb. 2012, 09:43
MAI: 45 de localităţi izolate. 13 localităţi din Buzău nu au curent electric

Potrivit lui Capră, în Vrancea echipele ISU au luat legătura cu primarii localităţilor izolate pentru a le transfera lucrători, dar primarii au spus că se descurcă cu forţele locale.

Totodată, 201 de persoane au fost transportate la spitale şi centre sociale. În ultimele ore au fost înregistrate trei decese – două în Argeş şi unul în Teleorman -, ajungându-se la un total al deceselor cauzate de hipotermie de 68.

Secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului a precizat că Ministerul Administraţiei şi Internelor va sprijini, în continuare, eforturile autorităţilor locale de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice.

El a menţionat că 10.866 de lucrători din cadrul structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor acţionează pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice, în caz de nevoie alţi 7.000 fiind pregătiţi să intervină în zonele afectate de fenomenele meteo extreme.

La ora transmiterii acestei ştiri, 160 de trenuri sunt anulate, opt linii de cale ferată sunt închise, şase nave sunt blocate în gheaţă pe Dunăre, A2 este închisă între Bucureşti şi Feteşti şi circulaţia se desfăşoară cu dificultate pe 42 de drumuri naţionale.