Mai multe animale care aparţineau Circului Globus au fost duse la Grădina Zoologică din Bucov

Mai multe animale care aparţineau Circului Globus au fost aduse la Grădina Zoologică de la Bucov, leii albi, tigrul alb, o lamă şi o cămilă siberiană urmând să fie vizitaţi după perioada de acomodare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

15 iul. 2017, 08:15
Mai multe animale care aparţineau Circului Globus au fost duse la Grădina Zoologică din Bucov

Grădina Zoologică de la Bucov are, de săptămâna aceasta, trei lei albi, un tigru alb bengalez, o lamă şi cămilă albă siberiană, animale care au aparţinut Circului Globus din Bucureşti.

„Noi am purtat discuţii cu cei de la Circul Globus pentru preluarea mai multor animale. Am vrut ceea ce nu avem. Sunt animale foarte frumoase. Am luat trei lei albi, sunt un mascul şi două femele, care sunt spectaculoşi, am luat o cămilă, un tigru şi o lamă”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, Gheorghe Raicu, şef Serviciu Zoo Bucov, scrie Mediafax.

 Potrivit acestuia, animalele sunt încă în perioada de acomodare. „Nu le putem pune direct spre vizitare. Trebuie o perioadă de acomodare. Oricum s-au adaptat deja, sunt domesticice. Nu sunt măsuri speciale pe care le luăm. Ele se comportă foarte bine. Leii sunt în adăpostul mare, ale leilor, dar stau separat. Lama s-a împerecheat deja, cămila este şi ea bine”, a adăugat Raicu.

Şeful Serviciului de la Zoo Bucov a precizat că animalele de la circ aduse la Bucov sunt sănătoase. La Grădina Zoologică de la Bucov sunt, în prezent, peste 500 de animale din 66 de specii. Reprezentanţii instituţiei spun că pe viitor sunt interesaţi să aducă girafe, pume sau râşi, potrivit Mediafax.

În ianuarie, 11 animale ale Circului Globus au murit într-un incendiu. Ulterior, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis să elimine din spectacolele Circului Globus dresura de animale, din cauza relelor tratamente aplicate acestora în perioada în care sunt dresate.

Animalele aflate în responsabilitatea Circului Globus urmează să fie relocate, în baza unui protocol încheiat între Primăria municipiului Bucureşti şi Fundaţia Vier Pfoten. Felinele mari ar urma să ajungă în rezervaţii din Africa, iar restul animalelor în diverse alte rezervaţii naturale sau în sanctuare pentru speciile protejate.