Mai multe cereri de cazare pentru vacanța de Paşte, după decizia ca Vinerea Mare să fie zi liberă

Numărul turiştilor care îşi vor petrece vacanţa de Paşte în diferite destinaţii a crescut cu 30 la sută după ce Vinerea Mare a fost declarată zi liberă.

21 mart. 2018, 08:57
Mai multe cereri de cazare pentru vacanța de Paşte, după decizia ca Vinerea Mare să fie zi liberă

Românii au, în general, una-două vacanţe mari pe an, dintre care principala în sezonul estival, când se îndreaptă spre o destinaţie de litoral. Pe lângă acestea, în decursul unui an, tot mai mulţi turişti pleacă în vacanţe scurte, legate de zilele declarate nelucrătoare. Aceste minivacanţe – de Paşte, 1 Mai, Rusalii sau Ziua Naţională – aduc mari beneficii atât turismului, cât şi angajaţilor români, care au ocazia să se deconecteze câteva zile, pentru ca apoi să revină la locul de muncă mult mai relaxaţi, potrivit capital.ro.

În doar câteva zile de la decizia ca Vinerea Mare să fie sărbătoare legală, agenţia de turism a primit deja mult mai multe solicitări de vacanţe în comparaţie cu anul trecut, raportat la perioada premergătoare Paştelui. Românii caută atât pachete în ţară, cât şi peste graniţe. Cei care vor să petreacă sărbătorile în stil tradiţional, să participe la slujba de Înviere şi să se bucure de mese cu preparate specifice, aleg să rămână în ţară, iar Valea Prahovei, Bucovina, Maramureş, Braşov şi Mărginimea Sibiului sunt destinaţiile alese cu precădere.

De câţiva ani, şi staţiunile balneare, precum Băile Felix, sunt căutate de turişti, precum şi staţiunile de la Marea Neagră, unde unele hoteluri vor fi deschise de Paşte, deşi, oficial, sezonul estival începe la 1 mai. Delta Dunării devine şi ea o destinaţie pentru care turiştii românii manifestă interes în această perioadă şi, în consecinţă, unităţile de cazare de aici au pregătit pachete de Paşte.

Pe de altă parte, numărul mai mare de zile libere de Paşte reprezintă un motiv solid pentru tot mai mulţi turişti să opteze pentru o vacanţă în străinătate. Una dintre cele mai solicitate destinaţii în această perioadă este Israel.

Totodată, cererea pentru city-break-uri în străinătate este mare, românii alegând oraşe precum Roma, Milano, Praga sau Viena. De asemenea, circuitele în regiuni calde precum Costa del Sol, Toscana, Sicilia şi Napoli aduc turişti în agenţii.

Românii sunt interesaţi şi de sejururi în destinaţii exotice, Dubai, Republica Dominicană şi Mexic fiind solicitate pentru Paşte, cu atât mai mult cu cât luna aprilie este una dintre perioadele recomandate pentru o vacanţă în aceste zone datorită vremii perfecte pentru plajă şi a precipitaţiilor reduse cantitativ.


loading...
Partenerii noștri