Mai multe gospodării au fost inundate, după topirea zăpezii

Mai multe gospodării din Teleorman au fost inundate, miercuri, după topirea zăpezii, iar pompierii acţionează cu motopompe pentru a scoate apa din curţi şi case, se arată într-o informare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.

RomaniaTV.net
07 mart. 2018, 13:28
Mai multe gospodării au fost inundate, după topirea zăpezii

”În localitatea Furculeşti, sat Voievoda, se intervine pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie (curte) cu 1 ASAS, 3 subofiţeri şi 1 motopompă transportabilă; în localitatea Drăgăneşti Vlaşca se intervine pentru evacuarea apei din 2 gospodării (curţi) şi o locuinţă cu 1 ASAS, 2 motopompe (…), 1 excavator şi 1 vidanjă, 1 ofiţer, 6 subofiţeri şi 10 membri ai CLSU Drăgăneşti Vlaşca; în localitatea Văceni se intervine pentru evacuarea apei din două gospodării (curţi) cu 1 APIC şi 1 motopompă remorcabilă, 1 ofiţer şi 3 subofiţeri”, se precizează în informarea ISU Teleorman.

Conform sursei citate, situaţia din teren va fi monitorizată prin intermediul Comitetului local pentru situaţii de urgenţă al localităţii Drăgăneşti Vlaşca, iar dacă va fi nevoie, se vor suplimenta forţele şi mijloacele de intervenţie.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman s-a întrunit, marţi, pentru a analiza modul în care s-a intervenit în perioada de ger şi ninsori. În cadrul acestei întâlniri au fost prezentate şi măsurile de apărare împotriva inundaţiilor.

”Având în vedere că în perioada următoare se preconizează că vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, iar temperaturile vor creşte spre valori pozitive, există riscul ca topirea bruscă a stratului gros de zăpadă depus în ultima perioadă să producă inundaţii locale, fapt pentru care la nivelul C.L.S.U. au fost înaintate următoarele măsuri: asigurarea scurgerii apei provenite din topirea zăpezii, prin şanţuri şi rigole în localităţi; asigurarea scurgerii apei în zona podurilor şi podeţelor”, se arată într-o informare a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, în care mai sunt prezentate şi alte măsuri preventive.