Mai multe organizaţii şi fundaţii cer ca eutanasierea maidanezilor să fie filmată

Eutanasierea maidanezilor ar putea fi filmată, după ce mai multe organizaţii nonguvernamentale au cerut acest lucru. ONG-urile vor în felul acesta să se asigure că animalele nu vor fi abuzate sau nu vor suferi cruzimi de niciun fel. Înregistrările ar urma să fie păstrate timp de 30 de zile, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
15 oct. 2013, 09:52
Mai multe organizaţii şi fundaţii cer ca eutanasierea maidanezilor să fie filmată

Săptămâna trecută Agenţia Naţională Sanitar veterinară a elaborat normele metodologice pentru aplicarea legii care permite eutanasierea maidanezilor. Acestea se află în dezbatere publică iar mai multe ONG-uri şi fundaţii au venit cu o serie de propuneri. Printre acestea, amplasarea de camere video în locurile unde se vor face eutanasieri pentru că, spun ei, este un mod eficient de a urmări dacă procedura se desfăşoară în mod corect, iar câinii nu sunt loviţi sau ucişi cu brutalitate.

Găsiţi aici INFORMAŢII DESPRE STERILIZAREA CÂINILOR

Găsiţi aici INFORMAŢII DESPRE MICROCIPAREA CÂINILOR

Totodată, există şi ONG-uri care propun chiar participarea la eutansiere, lucru omis de lege. Totodată, organizaţiile cer şi o bază de date pentru adopţii online care să poată fi consultată de oricine doreşte acest lucru, dar şi un e-mai pentru reclamaţii.

Vezi aici LISTA ASOCIAŢIILOR PENTRU PROTECŢIA ANIMALELOR din ţară.