Mai multe persoane arestate în Iran pentru implicarea în doborârea unui avion de pasageri din Ucraina

Avionul Ukrainian Airlines a fost doborât miercurea trecută, iar autorităţile de la Teheran au negat în prima fază orice implicare.

RomaniaTV.net
14 ian. 2020, 08:58
Mai multe persoane arestate în Iran pentru implicarea în doborârea unui avion de pasageri din Ucraina

Prima recunoaştere a responsabilităţii pentru prăbuşirea aeronavei cu 176 de persoane la bord a venit sâmbătă, când autorităţile de la Teheran au recunoscut că a fost vorba de o greşeală a unei unităţi antiaeriene a Gardienilor Revoluţiei. Prăbuşirea avionului s-a soldat cu moartea tuturor celor 176 de persoane de la bord, pasageri şi echipaj.

Marţi, Gholamhossein Esmaili, purtătorul de cuvânt al autorităţilor judiciare iraniene, a declarat că „au avut loc ample investigaţii şi mai mulţi oameni au fost arestaţi„, fără să dea detalii despre numărul acestora sau natura implicării lor în tragicul eveniment.

Preşedintele Hassan Rouhani, într-un discurs televizat sambătă, a cerut deja autorităţilor judiciare formarea unui tribunal special care să ancheteze cazul, despre care a spus: „Nu este un caz ca oricare altul. Întreaga lume va fi cu ochii pe acest tribunal”.

Citeşte şi: Jihadist sirian condamnat pentru crime de război în Germania


loading...