Mai multe personalităţi istorice au „lucrat de acasă”. Cum arăta biroul lui Albert Einstein

De la Albert Einstein, la Charles Dickens sau Mark Twain, personalități marcante ale istoriei și-au găsit inspirația în propria locuință şi au creat unele dintre cele mai bune opere ale lor în timp ce lucrau de acasă.

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 06:01

Mark Twain a început să scrie „Aventurile lui Tom Sawyer” în conacul său din Elmira, New York. „Aventurile lui Tom Sawyer” este considerat unul dintre marile romane americane și urmărește povestea unui băiat care crește într-un orășel de pe râul Mississippi.

Albert Einstein și-a cumpărat o casă în Princeton, New Jersey, în 1936 și a trăit și a lucrat acolo până la moartea sa, în 1955.  Ronald Clark, autorul biografiei sale, a scris că „în biroul din Mercer Street, Einstein a fost în habitatul său natural. Aici a putut să realizeze cele mai bune lucrări”. Până în 1933, Einstein a trăit însă într-un apartament în Berlin.

 

De 50 de ani oamenii i-au adus omagii, dar Einstein a rămas indiferent în faţa acestei glorii. Îmbrăcat în haine largi şi vechi s-a închis în singurătate pentru a contempla asupra problemelor intelectuale pe care doar el le putea rezolva.

A apărut, însă, pentru a apăra idealurile pe care le preţuia: justiţie, libertate şi pace. A crezut în propria formă de religie „cosmică“. «Nu cred în Dumnezeul care răsplăteşte bunătatea şi pedepseşte răutatea…Prezenţa unei puteri superioare şi raţionale în universul nemărginit este ideea mea de Dumnezeu»“, scria reista citată după moartea geniului.