Mai multe săli de clasă devastate şi calculatoare furate de la o şcoală din Sibiu VIDEO

Mai multe săli de clasă de la Şcoala "Regina Maria" din municipiul Sibiu au fost devastate, în noaptea de luni spre marţi, de persoane necunoscute, care au furat şi două calculatoare, poliţiştii deschizând o anchetă în acest caz, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 15:16
Mai multe săli de clasă devastate şi calculatoare furate de la o şcoală din Sibiu VIDEO

Potrivit directorului Şcolii „Regina Maria” din Sibiu, Nicolae Salade, persoane necunoscute au intrat pe un geam din faţă şi au devastat aproape toate sălile de clasă, dar şi secretariatul, contabilitatea şi laboratoarele.

„Am constatat că pe geamul din faţă au intrat în şcoală şi au devastat majoritatea sălilor de clasă, contabilitatea, secretariatul, direcţiunea. Până acum am observat că au furat două calculatore, dintre care unul este cel de la contabilitate, un videoproiector, un aparat foto, un telefon şi multe altele. Au spart tablele, au distrus recipientele din laboratorul de biologie, vitrinele, dulapurile copiilor, tablele din sălile de clasă. Au distrus tot ce le-a stat în cale”, a declarat, marţi, pentru Mediafax, Nicolae Salade.

Cea care a găsit şcoala distrusă a fost îngrijitoarea, care, atunci când a deschis unitatea, a găsit toate actele pe jos şi dulapurile deschise.

„Când am descuiat şcoala, am văzut uşa de la direcţiune deschisă. Erau numai hârtii pe jos, acte, erau dulapurile deschise. M-am speriat tare. A venit Poliţia şi după aceea m-am dus prin clase că mi-au spus să le deschid. Şi aici toate pe jos, răvăşite”, a spus Eugenia Stâncă.

Poliţiştii au făcut investigaţii, au luat amprente şi vor analiza imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a încerca să îi identifice pe autorii jafului.

„Incidentul a fost sesizat în cursul dimineţii de marţi. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale, care au efectuat cercetări la faţa locului. Din primele cercetări vorbim de infracţiunea de furt şi distrugere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Luciana Balteş.

După un inventar complet se va stabili paguba totală, deocamdată elevii şi caderele didactice fiind obligaţi să îşi desfăşoare orele de curs în sălile distruse.