Mai multe spitale din Bucureşti, incluse într-un studiu OMS privitor la eficienţa a patru tratamente pentru coronavirus

Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” şi Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” sunt cele trei unităţi medicale pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii le-a inclus într-un studiu care va analiza eficienţa a patru tratamente diferite ce urmează a fi administrate pacienților infectaţi cu coronavirus.  

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 19:05
Mai multe spitale din Bucureşti, incluse într-un studiu OMS privitor la eficienţa a patru tratamente pentru coronavirus

Studiul, care ar putea fi demarat în două săptămâni, este realizat de OMS în 40 de ţări şi este condus de reprezentantul României la OMS, profesorul Alexandru Rafila.

Studiul compară mai multe scheme terapeutice, multe dintre ele în uz în foarte multe ţări. Într-adevăr se introduce şi compararea cu aceste scheme considerate deja clasice, a preparatului aprobat de agenţia medicamentului din SUA, Remdesivir. Numărul de pacienţi nu este limitat, dar cu siguranţă va exista o distribuţie a pacienţilor care să fie trataţi cu cele 4 scheme terapeutice. În niciun fel viaţa pacientului nu va fi pusă în pericol, pentru că nu se continuă cu o schemă dacă cumva situaţia pacientului se înrăutăţeşte şi are nevoie de altă abordare terapeutică”, a declarat profesorul Alexandru Rafila, conducătorul studiului, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Vaccinul anticoronavirus finanţat de Bill Gates intră în etapa testării umane. Din toamnă, ar putea fi disponibil pe piaţă

Pacienţii incluşi în acest studiu au fost selectaţi pe baza unor criterii ce ţin de vârstă şi de boli asociate, potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Militar, citat de Agerpres.

Potrivit profesorului Rafila, urmează a fi definitivate procedurile legate de importul medicamentelor care nu sunt disponibile la noi în ţară, printre care şi Remdesivir. Până în prezent, doar 30 de pacienţi români au beneficiat de tratament cu Remdesivir. 

Studiul va demonstra care sunt schemele terapeutice cele mai eficiente şi, pe de altă parte, oferă acces la tratament pacienţilor. Ştim foarte bine că acest produs, Remdesivir, a fost foarte puţin accesibil, au fost doar 30 de pacienţi trataţi în România. Compania producătoare nu l-a putut pune la dispoziţie decât pentru uz compasional”, a mai spus Alexandru Rafila.


loading...