Mai multe ţări din Europa şi Asia au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. Deputatul Emanuel Ungureanu: Nu ne permitem o frânare a campaniei de vaccinare doar pe baza unor zvonuri

Mai multe țări europene şi asiatice, între care Germania, Franța, Italia, Spania, Olanda şi Suedia, au anunțat luni și marți că suspendă, ca măsură de precauție, folosirea vaccinului împotriva COVID-19 al companiei AstraZeneca, din cauza unor posibilele efecte adverse. Până la o nouă recomandare a Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) şi a OMS, autorităţile de la Bucureşti au decis contiunuarea vaccinării cu serul produs de AstraZeneca. Decizia este văzută cu ochi buni şi de deputatul Emanuel Ungureanu. "Nu ne permitem o frânare a campaniei de vaccinare doar pe baza unor zvonuri", consideră deputatul USR PLUS.

16 mart. 2021, 15:12
Mai multe ţări din Europa şi Asia au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. Deputatul Emanuel Ungureanu: Nu ne permitem o frânare a campaniei de vaccinare doar pe baza unor zvonuri

Deputatul Emanuel Ungureanu a declarat, la RFI, referitor la decizia României de a continua vaccinarea cu AstraZeneca, că Eeste o decizie înţeleaptă, ca toate deciziile care se bazează pe ce spun specialiştii”.

„Eu sunt unul dintre cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca, chiar din lotul incriminat, neavând niciun fel de probleme. Sunt 77.000 de români care s-au vaccinat cu AstraZeneca, cu reacţii foarte puţine şi moderate. Nu există nicio dovadă ştiinţifică care să lege nişte episoade trombotice de administrarea acestui vaccin, care s-a şi dovedit foarte eficient pentru, atenţie, 17 milioane de oameni”, a spus Emanuel Ungureanu, la RFI.

Întrebat dacă nu ar fi fost mai precaut ca România să suspende şi ea vaccinarea cu AstraZeneca, măcar până se clarifică situaţia, aşa cum au făcut alte 13 ţări europene, între care Germania, Franţa sau Spania, deputatul Emanuel Ungureanu a răspuns că  „precauţia din alte ţări este cel puţin suspectă pentru mine, mi se pare ciudat, după ce s-au vaccinat 17 milioane de oameni”.

În opinia lui Ungureanu, suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca „pare mai degrabă în afara unor baze ştiinţifice, o bătălie geo-strategică, decât o chestiune medicală”

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă anunţă deschiderea de noi centre de vaccinare. Ce se întâmplă cu serul de la AstraZeneca

Emanuel Ungureanu: „Nu ne permitem o frânare a campaniei de vaccinare doar pe baza unor zvonuri”

Emanuel Ungureanu atrage atenţia că, în opinia lui, „nu ne permitem o frânare a campaniei de vaccinare doar pe baza unor zvonuri”.

Autorităţile au decis, luni seară, continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de faţă la nivel european. Astfel, România va continua vaccinarea cu serul AstraZeneca.