Mai mulţi bani la Pilonul 2 de pensii. Deputaţii au aprobat majorarea contribuţiei. Verifică aici câţi bani ai strâns în cont

Deputaţii au aprobat, miercuri, cu 282 de voturi 'pentru', un vot 'împotrivă' şi o abţinere, un proiect de lege privind majorarea cu un procent a contribuţiei la fondurile private de pensii.

29 iun. 2022, 16:46
Mai mulţi bani la Pilonul 2 de pensii. Deputaţii au aprobat majorarea contribuţiei. Verifică aici câţi bani ai strâns în cont

Mai mulţi bani la Pilonul 2 de pensii. Deputaţii au aprobat majorarea contribuţiei la fondurile private de pensii cu un procent.

Potrivit proiectului legislativ aprobat, contribuţia la fondurile private de pensii va fi majorată de la 3,75% la 4,75%, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Trebuie venită cu impozitare de peste 90% a pensiilor speciale. A venit momentul adevărului”

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, astfel, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.23/2022 pentru completarea art.43 din Legea nr.411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Ce pensii vor avea tinerii din ziua de azi. 2040, anul cu cei mai mulţi pensionari în România

Camera Deputaţilor este for decizională în acest caz, proiectul fiind aprobat de Senat.

VERIFICA ONLINE CONTUL TAU DE PENSIE PRIVATA