Şapte copii şi un profesor au murit şi 40 de persoane sunt rănite după ce o avalanşă a lovit o staţiune de schi în Japonia UPDATE

O avalanşă a lovit o staţiune de schi la nord de Tokyo unde se aflau mai mulţi elevi japonezi. Șase liceeni au fost luați de avalanșă și găsiți fără suflare luni, în timp ce participau la o excursie de alpinism, potrivit autorităților și mass-media nipone citate de AFP.

27 mart. 2017, 05:24

UPDATE Opt persoane au murit, între care un profesor şi şapte elevi şi peste 40 sunt rănite după producerea avalanşei. 

UPDATE Autoritățile din prefectura Tochigi, la nord de Tokyo, precum și surse ale poliției au confirmat că avalanșa s-a produs luni dimineața.

Șase elevi au fost găsiți fără semne vitale, au informat surse ale televiziunii publice NHK. Potrivit aceleași surse alți trei adolescenți au fost răniți, iar trei profesori care îi însoțeau nu au putut fi contactați. 

Un grup de 50 de elevi de la șapte licee participau la excursie, au precizat autoritățile prefecturii din Tochigi.

Imagini televizate au arătat luni importante căderi de zăpadă în regiune. Avalanșa s-a produs în orașul Nasu, la aproximativ 120 de kilometri nord de Tokyo.

Aproximativ 50 de oameni, inclusiv elevi şi profesori de la mai multe şcoli, s-ar fi aflat în zonă în momentul produceruii avalanşei.

Operaţiunile de salvare sunt în curs, iar oficialii verifică dacă există şi alte persoane rănite sau dispărute. Avalanşa a lovit luni dimineaţă Nasu Onsen Family Ski Resort din prefectura Tochigi.

 

viewscnt