Mai mulţi laureaţi ai premiului Nobel pentru Pace cer interzicerea unei emisiuni TV VIDEO

Nouă laureaţi ai premiului Nobel pentru Pace au cerut interzicerea unui show american de televiziune. Este vorba de o emisiune lansată recent, în care mai multe vedete urmează cursuri de pregătire militară.

RomaniaTV.net
14 aug. 2012, 15:37
Mai mulţi laureaţi ai premiului Nobel pentru Pace cer interzicerea unei emisiuni TV VIDEO

Cei nouă câştigători ai Nobelului pentru Pace consideră că show-ul este o încercare de a reabilita imaginea războiului şi de a-l face să semene cu o competiţie atletică. Una dintre vedetele emisiunii este generalul Wesley Clark, ex-comandant NATO şi fost candidat democrat pentru Casa Albă.

Este o competiţie pentru o cauză bună. Este şi o competiţie a distracţiei, dar este şi ceva serios. E periculos, dar este şi un tribut adus abilităţilor şi curajului dovedite de oamenii în uniformă„, a declarat Wesley Clark.

Într-o scrisoare deschisă adresată conducerii postului NBC, laureaţii Nobel spun că „pregătirea pentru război nu este nici amuzantă, nici o sursă de divertisment”. În primul episod au apărut opt vedete, printre care fata fostului pugilist Muhammad Ali şi soţul politicianului Sarah Palin.

Între cei nouă laureaţi Nobel care cer interzicerea show-ului se află luptătorul antiapartheid Desmond Tutu şi fostul preşedinte al Timorului de Est, Jose Manuel Ramos-Horta.