Jean Valvis şi alţi oameni de afaceri, case pentru 80 de copii orfani FOTO

Unii dintre cei mai importanți lideri ai mediului de afaceri au lucrat ca voluntari pe șantierul Habitat for Humanity România din Calea Floreasca 165, în cadrul evenimentului CEO Build.

24 sept. 2014, 12:10

Jean Valvis (Valvis Holding), Eric Stab (GDF SUEZ Energy România), Mihai Boldijar (Bosch România), Irina Ashukina (Philip Morris Trading), Adrian Garofeanu (Knauf Insulation), Iulia Lascău (Euroglobal), Dragoș Panait (Red Angus Steakhouse & Hotel Class) și alții au ajutat la reabilitarea celor 12 case din cadrul SOS Satele Copiilor din București, informează Habitat for Humanity România.

Citeşte şi Cea mai scumpă casă din SUA, scoasă la vânzare: Cum arată vila cu 11 dormitoare şi 17 băi VIDEO

Munca lor a ajutat ca cei peste 80 de copii ce locuiesc aici să aibă un loc mai bun în care să se bucure de copilărie. „Sunt trei motive pentru care am participat la CEO Build. Primul este cauza nobilă. Habitat for Humanity România și SOS Satele Copiilor fac o treabă excelentă, SOS are grijă de copiii rămași fără îngrijirea părinților, iar Habitat for Humanity le oferă condiții mai bune de locuire. Al doilea motiv este că GDF SUEZ Energy România sprijină renovarea și eficientizarea energetică a celor 12 case de aici. Al treilea motiv este pentru că eu consider că este foarte important ca oamenii de afaceri să-și aloce timp pentru a investi în comunitate”, a declarat Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România.

Citeşte şi 98 de şcoli au fost REABILITATE în Capitală. Vezi cum arată FOTO

În fiecare casă locuiește o mamă socială având în grijă 6-7 copii. Casele au fost date în folosință acum 20 de ani și nu au mai fost renovate de atunci, iar în prezent ele sunt într-o stare avansată de degradare și au un consum energetic ridicat. Prin programul „Totul începe acasă!”, în parteneriat cu GDF SUEZ Energy România și Fundația GDF SUEZ, toate cele 12 case vor fi renovate și eficientizate energetic până la finalul lunii octombrie 2014.

„A fost o zi specială pentru mine! Am putut să pun umarul la propriu pentru a ajuta la reconstrucția caselor unor copii ce au nevoie de sprijin. Este o inițiativă lăudabilă a organizației Habitat for Humanity România, la care m-am simțit onorat să mă alătur. Sperăm ca prin gestul nostru să dăm exemplu întregii comunități și să arătăm că munca este nobilă, indiferent de statutul social sau funcție, iar atunci când o faci pentru cei care într-adevăr au nevoie, poate să îți dea satisfacții sufletești imense.”, a declarat Jean Valvis, CEO Valvis Holding.

Voluntarii care vin pe șantierele Habitat for Humanity România nu au nevoie de abilități speciale. Ei sunt coordonați pas cu pas de către echipele de specialiști ai organizației.
„Mi-a făcut plăcere când am primit invitația și am acceptat-o imediat. Habitat for Humanity România este un proiect care trebuie să continue și facem parte dintre cei care îi putem susține. Este o plăcere să lucrezi pe șantier, să petreci câteva ore în satul SOS împreună cu colegii din branșă. M-am bucurat să dau o mână de ajutor și sper că am făcut o treabă bună”, a declarat Mihai Boldijar, CEO Bosch România.
Habitat for Humanity România implică voluntari străini, corporatiști români și din comunitate în toate activitățile de construcție și reabilitare.

„Am ales să promovăm voluntariatul și nevoia de locuire decentă prin acest tip de eveniment, CEO Build, pentru că top managerii sunt un exemplu pentru angajații lor–oricât de ocupat ai fi este bine să te oprești puțin, să te uiti în jurul tău și să vezi cum îi poți ajuta pe cei de lângă tine. În al doilea rând, managerii pot să ducă povestea Habitat for Humanity în cercul lor de prieteni, către alți oameni care pot să ajute. Pe de altă parte, este o ocazie bună să socializeze și să se cunoască, într-un cadru care oferă satisfacție sufletească”, spune Mario DeMezzo, Director Național Habitat for Humanity România.
În fiecare an, pe șantierele Habitat for Humanity România vin în jur de 2.000 de voluntari, dintre care 800 sunt din marile corporaţii. Voluntarii muncesc pe șantierele Habitat for Humanity România, își acoperă toate costurile logistice (cazare, masă, transport, recreație și administrative) și, în plus, vin cu o donație consistentă pentru sprijinirea nevoii de locuire decentă în România.