Mai mulţi miliardari, oameni de afaceri şi directori de companii din Rusia şi-au făcut un vaccin experimental contra Covid-19

Mai mulţi oameni de afaceri, miliardari, directori de companii şi oficiali guvernamentali au primit doze ale unui vaccin experimental, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, încă din luna aprilie, au dezvăluit surse apropiate proiectului, potrivit Bloomberg.

RomaniaTV.net
20 iul. 2020, 12:16
Mai mulţi miliardari, oameni de afaceri şi directori de companii din Rusia şi-au făcut un vaccin experimental contra Covid-19

Rusia se află printre ţările care vor să lanseze imediat un vaccin împotriva Covid-19. Institutul Gamaleya a finalizat un proces de testare pe oameni, în care a fost implicat personal militar, însă rezultatele acestuia nu au fost publicate.

Sute de miliardari, directori de companii și oficiali guvernamentali au făcut vaccinul experimental dezvoltat de centrul de cercetare de stat pentru epidemiologie și microbilologie Gamaleya, a spus un cercetător familiar cu efortul de dezvoltare al vaccinului.

Experimentul ce durează de patru luni”este legal, dar ținut departe de ochii publicului pentru a evita o avalanșă de potențiali participanți”, a spus cercetătorul.

Nu este clar cum sunt selectați participanții la studiu, iar ei nu sunt parte a testelor oficiale, deși ei sunt monitorizați, iar rezultatele sunt consemnate de institut, scrie Bloomberg.

Unii participanți au raportat febră și dureri musculare după administrarea vaccinului, iar directorul unei companii mari a spus că la el nu a avut niciun efect secundar. Unii directori au declarat că ei au refuzat vaccinul pentru că nu s-a confirmat încă faptul că este sigur la administrare.
Bloomberg spune că a confirmat identitatea a zeci de persoane s-au oferit și au fost vaccinate, dar toate au dorit să nu li se dea numele.

Kiril Dmitriev, seful fondului rus pentru investiții de stat care finanțează dezvoltarea vaccinului, a spus că el și familia sa au făcut vaccinul experimental.

Săptămâna trecută, Dmitriev a declarat că faza a treia a vaccinului Gamaleya, în care vor fi implicate mai multe mii de persoane, va începe după 3 august când se va încheia faza a doua, efectuată pe 100 de persoane.

 
 

loading...
Partenerii noștri