Mai puţin de 40 de noi cazuri de rujeolă confirmate în ultima săptămână

Mai puţin de 40 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, vineri, la 8.498 de cazuri, fiind înregistrate 32 de decese de la debutul epidemiei, în septembrie 2016, a anunţat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

11 aug. 2017, 10:11
Mai puţin de 40 de noi cazuri de rujeolă confirmate în ultima săptămână

Conform sursei citate, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este 8.493, în această săptămână fiind înregistrate 38 de cazuri noi. Numărul deceselor din cauza rujeolei se menţine la 32 – opt în judeţul Timiş, şase în judeţul Arad, şapte în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş-Severin şi câte unul în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi municipiul Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, miercuri, că rata de refuz a vaccinării în ultima lună este de 12%, fiind vaccinaţi 67.000 de copii. Bodog a precizat că aproximativ 40.000 de copii nu au fost găsiţi la domiciliu, fiind perioada de vacanţă. Bodog a mai spus că proiectul Legii vaccinării va fi trimis Parlamentului spre adoptare.