Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. E prima femeie aleasă în această funcţie

Maia Sandu a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) are un avans de peste 15 la sută după numărarea voturilor din toate secţiile.

RomaniaTV.net
16 nov. 2020, 08:33
Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. E prima femeie aleasă în această funcţie
Maia Sandu câştigă alegerile prezidenţiale din Republica Moldova

UPDATE: 

Maia Sandu a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, după ce a obţinut 57,75 la sută din voturi (943.486). Ea devine, astfel, prima femeie aleasă în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Contracandidatul ei, preşedintele în exerciţiu Igor Dodon, a fost votat de 690.141 de cetăţeni moldoveni, obţinând 42.25 la sută din sufragii.

Acestea sunt rezultatele preliminare, după numărarea voturilor din toate secţiile, conform Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova.

Citeşte şi: Maia Sandu e cel mai votat politician din istoria alegerilor din Republica Moldova. Recordul pe care l-a doborât


Rezultatele preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC) din Republica Moldova arată că Maia Sandu are un avans de 15,26 la sută după numărarea a 99,86 la sută din voturi.

Până luni la ora 8, au fost centralizate procesele verbale din 2140 din totatul celor 2.143 secţii de votare.

Maia Sandu câştigă alegerile prezidenţiale din Republica Moldova
foto: Cec.md

Maia Sandu câştigă alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Câte voturi a obţinut

Maia Sandu a fost votată de 938390 din totalul celor celor 1.622.100 voturi valabil exprimate, ceea ce reprezintă 57,63 la sută.

Contracandidatul ei, preşedintele în funcţie Igor Dodor, care a candidat ca independent, dar care a fost susţinut de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, a fost votat de 689.980 dintre alegători, respectiv 42,37 la sută.

Citeşte şi: Rezultate alegeri Republica Moldova 2020. Maia Sandu câştigă cu 54,7%. Reacţia lui Igor Dodon, după ce a pierdut la diferenţă aşa mare

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova

Prezenţa la vot în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova a fost de 52,78 la sută. Nu mai puţin de 1.650.131 alegători s-au prezentat la urne în total.

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova au fost aşteptaţi să participe, duminică, la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al ţării.