Maia Sandu, discurs măgulitor la adresa lui Volodimir Zelenski: „Ucraina, un bastion al libertății”

Joi, 24 august, de Ziua Independenței Ucrainei, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a ținut să-i transmită un mesaj măgulitor omologului de la Kiev, Volodimir Zelenski. 

24 aug. 2023, 10:10
Maia Sandu, discurs măgulitor la adresa lui Volodimir Zelenski: „Ucraina, un bastion al libertății”

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu şi-a exprimat recunoştinţa, în mesajul transmis de Ziua Independenţei Ucrainei, pentru determinarea cu care Ucraina protejează pacea şi securitatea în regiune.

Astfel, oficialul de la Chișinău susține că Ucraina a devenit un bastion al libertăţii pentru milioane de europeni, exprimându-şi speranţa ca pacea să revină cât mai curând în casele ucrainenilor.

„Astăzi Ucraina îşi sărbătoreşte cu demnitate Ziua Independenţei. Independenţa este atunci când cetăţenii îşi pot decide singuri viitorul, când au libertatea de a-şi construi propria ţară aşa cum o văd ei.

Ucrainenii, prin curajul şi determinarea lor nemărginită, ne reamintesc acest adevăr în fiecare zi”, a declarat Maia Sandu.

Citește și: UE se aşteaptă la un război lung în Ucraina

Maia Sandu, inspirată de Ucraina lui Volodimir Zelenski

Oficialul de la Chișinău a menţionat că Republica Moldova priveşte cu profund respect spre Ucraina și-l privește nu doar ca pe-un vecin, ci și ca pe un simbol al rezistenţei şi speranţei.

„Suntem etern recunoscători pentru forţa cu care Ucraina protejează pacea şi securitatea în regiune, devenind astfel un bastion al libertăţii pentru milioane de europeni.

În această zi, speranţa mea este ca pacea să revină cât mai curând în casele ucrainenilor, iar Ziua Independenţei Ucrainei să nu mai fie niciodată umbrită de război şi de suferinţă. Slava Ukraini!”, a conchis preledintele Republicii Moldova.