Maia Sandu îi ameninţă cu pedepse pe moldovenii care vor să participe la război de partea Rusiei. Unora li se va retrage cetăţenia

Moldovenii care deţin şi paşaportul rusesc riscă să rămână fără cetăţenia Republicii Moldova dacă vor lupta de partea agresorului în războiul din Ucraina, a anunţat preşedintele Maia Sandu într-o conferinţă de presă.

26 sept. 2022, 17:09
Maia Sandu îi ameninţă cu pedepse pe moldovenii care vor să participe la război de partea Rusiei. Unora li se va retrage cetăţenia

Există riscul de mobilizare a cetăţenilor Republicii Moldova din raioanele de est ale ţării. Pentru a descuraja asemenea acţiuni, analizăm oportunitatea revocării cetăţeniei moldoveneşti pentru cei cu cetăţenia Republicii Moldova şi a Federaţiei Ruse care vor lupta de partea agresorului. La fel, examinăm posibilitatea înăspririi pedepselor pentru cei care au doar cetăţenia R. Moldova fără cetăţenia Rusiei şi se înrolează de partea agresorului”, a declarat Maia Sandu.

Şeful statului a declarat că, de asemenea, membrii Consiliului Suprem de Securitate (CSS) au recomandat monitorizarea mai riguroasă a situaţiei din regiunea transnistreană, în contextul creşterii numărului de incidente în zona de securitate.

Citeşte şi Viktor Orban, vehement în faţa parlamentului: „Europa s-a împuşcat singură în picior cu sancţiunile! Cât vom continua să facem acest lucru?”

Maia Sandu a relatat că cetăţenii sunt supuşi unor controale neconforme cu misiunea de ”pacificare”. Maia Sandu a notat că riscurile de securitate sunt în creştere, aşa că autorităţile trebuie să consolideze toate structurile de forţă, scrie deschide.md.

Totodată, în contextul declanşării mobilizării parţiale în Rusia, Ministerul de Externe va acorda asistenţă cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi în prezent în Rusia şi care vor să se întoarcă acasă.

Citeşte şi Republica Moldova, avertizată de la Moscova. „Maia Sandu ar trebui să apeleze la SUA și România pentru gaz!”