Maia Sandu, mesaj ferm după atacurile rușilor împotriva Ucrainei: ”Comunitatea internaţională ar trebui să-şi întărească presiunea asupra Rusiei!”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a îndemnat comunitățile internaționale să pună și mai multă presiune pe Rusia, în contextul în care bombardamentele rușilor continuă să facă prăpăd în Ucraina.

05 dec. 2022, 22:11
Maia Sandu, mesaj ferm după atacurile rușilor împotriva Ucrainei: ”Comunitatea internaţională ar trebui să-şi întărească presiunea asupra Rusiei!”

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat noile bombardamente de luni ale Rusiei asupra Ucrainei, într-o postare pe pagina sa de Twitter, lansând un apel către comunitatea internaţională să-şi crească presiunile asupra Moscovei pentru a pune capăt agresiunii acesteia în Ucraina, relatează media de peste Prut, preluat de Agerpres.

„Condamnăm cu fermitate atacurile repetate ale Rusiei asupra civililor din Ucraina, a obiectivelor civile şi celor de infrastructură critică. Comunitatea internaţională ar trebui să-şi întărească presiunea asupra Rusiei pentru a opri războiul. Doar în acest mod putem pune capăt suferinţei şi pierderilor de vieţi omeneşti”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Twitter.

Citiți și: Criza energiei se adânceşte în Republica Moldova. Maia Sandu: „Ne pregătim pentru o iarnă foarte dificilă”

Atacurile cu rachete ruseşti au vizat luni Ucraina și au dus la alte întreruperi de curent electric şi apă.  Oficialii ucraineni anunță că toate regiunile sunt afectate după bombardamentele puternice ale rușilor.

Operatorul ucrainean Ukrenergo a avertizat luni că întreruperi de electricitate în regim de urgenţă vor trebui aplicate în toată Ucraina, în timp ce ţara încearcă să facă faţă consecinţelor noilor bombardamente ruseşti, relatează AFP.

„Din cauza consecinţelor bombardamentelor, pentru a menţine echilibrul între producţia şi consumul de electricitate, un sistem de întreruperi de urgenţă va fi instituit în toate regiunile Ucrainei. Electricitatea va fi furnizată cu prioritate infrastructurilor esenţiale”, a anunţat Ukrenergo pe Telegram.

„Situaţia este dificilă, dar sub control”, a adăugat compania, în timp ce forţele Kievului au anunţat că ar fi distrus peste 60 din cele circa 70 de rachete lansate de armata rusă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat vineri că atacurile ruseşti împotriva infrastructurilor ucrainene sunt „inevitabile”.

Citiți și: Putin a trimis serviciul secret ca să o dărâme pe Maia Sandu de la conducerea Moldovei! Țara e acum lăsată în întuneric și deja s-a aflat cine ar putea fi noul președinte