Putin a trimis serviciul secret ca să o dărâme pe Maia Sandu de la conducerea Moldovei! Țara e acum lăsată în întuneric și deja s-a aflat cine ar putea fi noul președinte

Vladimir Putin a trimis serviciul secret al Rusiei ca să răstoarne guvernul din Republica Moldova. În locul Maiei Sandu, rușii plănuiesc să îl pună pe Ilan Șor, cel care a fugit din țară după ce a furat un miliard de dolari din sistemul bancar moldovean.

31 oct. 2022, 09:02
Putin a trimis serviciul secret ca să o dărâme pe Maia Sandu de la conducerea Moldovei! Țara e acum lăsată în întuneric și deja s-a aflat cine ar putea fi noul președinte

Putin și-a trimis serviciul secret, FSB, să răstoarne actualul guvern de la Chișinău. În locul Maiei Sandu, rușii vor să îl pună pe Ilan Șor, un om de bază al Kremlinului, care a fugit în Israel după ce a furat un miliard de dolari din sistemul bancare moldovean, protrivit unei serii de documente secrete obținute de serviciile de informații ucrainene, citate de Washington Post.

Citește și Republica Moldova se pregătește de black-out general! Moldovenii își fac stocuri de lumânări și candele și sunt sfătuiți să nu mai folosească lifturile! Între timp Maia Sandu a mers la cules de ghinde!

Acesta este liderul opoziției din Republica Moldova, dar și omul din spatele protestelor care au avut loc în ultima lună împotriva Maiei Sandu și al guvernului de la Chișinău.

Una peste alta, Ilan Șor este foarte apreciat de către Kremlin, politicienii ruși îl numesc ”un partener vrednic, pe termen lung” al Moscovei.

În timp ce ”operațiunea militară specială din Ucraina” eșuează, Moscova își continuă campania de manipulare a țărilor din Europa de Est, în special în Republica Moldova, unde FSB a livrat zeci de milioane de dolari de la unele dintre cele mai mari companii de stat ale Rusiei, pentru a cultiva această rețea de politicieni moldoveni și pentru a reorienta țara către Moscova.

Apreciat de ruși, urât de americani

Ilan Șor este o marionetă a rușilor pe care americanii nu o apreciază. Politicianul în vârstă de 35 de ani a fost adăugat pe lista sancțiunilor SUA, după ce a fost acuzat că  ”a conlucrat cu reprezentanți ai altor oligarhi pentru a provoca instabilitate politică în Moldova” și ”a primit sprijin din Rusia”, iar din luna iunie a lucrat ”cu entități din Moscova pentru a submina” aderarea Moldovei la Uniunea Europeană.

În timp ce americanii dau cu Șor de pământ, rușii îl ridică în slăvi și îl cataloghează ca fiind un adevărat idol.

”Pentru unii, este cu siguranță un personaj de neacceptat, la care au alergie. Dar pentru alții, el este un adevărat idol și lider”, potrivit unui  raport din aprilie 2021 scris de strategii FSB.

Citește și Măsuri fără precedent în Republica Moldova din cauza crizei de energie: cetăţenii sunt sfătuiţi să nu meargă cu lifturile