Maica stareţă de la Mănăstirea Tismana a murit

Maica Ierusalima, una dintre cele mai iubite călugăriţe din România, a murit. Aceasta avea 92 de ani. Cuvioasa maică a fost stareţă a Mănăstirii Tismana din judeţul Gorj.

22 apr. 2021, 19:08
Maica stareţă de la Mănăstirea Tismana a murit
Maica stareţă de la Mănăstirea Tismana a murit

Maica stareţă de la Mănăstirea Tismana a murit. Era una dintre cele mai iubite călugăriţe din România. Este vorba despre Maica Ierusalima. Aceasta a încetat din viaţă miercuri, 21 aprilie, la vârsta de 92 de ani.

A murit una dintre cele mai iubite călugăriţe din România

Maica stavroforă Ierusalima s-a născut în anul 1929 şi a intrat pentru prima dată ca novice la Mănăstirea Horezu din judeţul Vâlcea. În anul 1951 a venit, împreună cu un grup de maici, la Mănăstirea Tismana. A fost numită stareţă în anul 1958 de către vrednicul de pomenire Mitropolitul Firmilian al Olteniei şi a condus obştea monahală de la Mănăstirea Tismana peste 50 de ani, până în anul 2009.

Maica stavroforă Ierusalima Gligor rămâne în amintire şi pentru faptul că s-a implicat în mod deosebit în activitatea filantropică, ajutând multe mănăstiri aflate într-o situaţie grea şi oamenii nevoiaşi.

Slujba de prohodire va avea loc sâmbătă, 24 aprilie, după săvârşirea Sfintei Liturghii, anunță Mitropolia Olteniei.

Preot mort de embolie pulmonară. Avea 39 de ani şi ieşise pozitiv la testul COVID

Citeşte şi Un preot din Olt s-a echipat cu costum de protecţie pentru a înmormânta un mort de coronavirus. Reacţia BOR

Preotul Alin Pășcuța din comuna Sânmartin a încetat din viaţă în ajunul Bobotezei, din cauza unei embolii pulmonare, informează bihon.ro. Acesta fusese depistat cu coronavirus în urmă cu cinci săptămâni. În ultimele zile, preotul se simţise mai bine, după cum le declarase celor apropiaţi, astfel încât decesul lui i-a luat pe toţi prin surprindere.

Duhovnicul era tatăl unei fetiţe. Vestea decesului preotului a declanșat un val de reacții pe rețelele de socializare, enoriaşii exprimând condoleanțe față de familia îndoliată.

„Este o tragedie. Plânge lumea pe stradă de când s-a aflat că preotul Alin Pășcuța a încetat din viață în urma unei embolii pulmonare. Era internat în spital de 5 săptămâni în urma infecției cu coronovirus. Acum două zile am vorbit cu el, se pregătea să vină acasă. Vestea morții a fost un șoc pentru toată lumea”, a declarat primarul Cristian Laza pentru sursa citată.

Preotul Alin Pășcuța este fiul fostului preot din Sânmartin și de numele aceste familii se leagă ctitoria bisericii din Sânmartin. În aceste condiții, primarul Cristian Laza a convocat Consiliul Local Sânmartin pentru a declara trei zile de doliu local în comună, în memoria preotului paroh Alin Pășcuța de la Parohia Ortodoxă „Buna Vestire”.

Citeşte şi Preot de 59 de ani, găsit mort într-un canal colector de pe marginea unui drum din Suceava